TCK 132/1-2 - TCK 244/2 no.lu maddelerden dolayı yargılanma sürecim nasıl sonuçlanır ?
Erkek arkadaşımın şüpheli tavırları üzerine e-mail adresindeki gizli sorusunu kendisinden öğrenip, Facebook'una girdim.
Erkek arkadaşıyla hakkımda yaptığı çirkin konuşma (aramızda geçenleri birebir anlatmış)
ve diğer kızlarla olan samimi konuşmalarını görüp sinir krizi geçirdim.
Bunun üzerine kızlarla olan konuşmalarını facebook duvarında yayınladım ve ilişki durumunu değiştirdim
bunun üzerine yapılan yorumlara da gülücüklerle karşılık verdim.
Aynı günün akşamı hesabını dondurdum.
TCK 132/1-2 - TCK 244/2 yargılanıyorum.
İşlemi ablamın bilgisayarından yaptığım ve adsl ve telefon hattı ablamın üzerine kayıtlı olduğu için ablam da sanık olarak görünmekte.
İlk ifadesinde de suçu üstlenmiş, ikinci ve üçüncü duruşmalara adresimize bilgi gelmediği için gidemedik. Yakalama emri bugün verdiğimiz ifade üzerine kaldırıldı fakat ablam bugünkü ifadesinde 2 yıl önce verdiği ifadeyi unuttuğu için olayı kendi ip si üzerinden haberi olmadan yapıldığını söyledi.
İfadesi çelişkili oldu.
Bu arada erkek arkadaşım suçu benim işlediğimi bilmeden mahkemeye taşımış, aradan bayağı bir zaman geçti iki taraf da olayı unuttu fakat kamu davası olduğu için dosya kapanmadı.
Benim öğrenmek istediğim hapis cezamız olur mu ?
Hakim bir daha yapmamamızı söyledi zaten başka bir suçumuz yok sicilimiz temiz.
Bu olayda zararımız nasıl olur ?
Teşekkür ederim.
Cevap: TCK 132/1-2 - TCK 244/2 no.lu maddelerden dolayı yargılanma sürecim nasıl sonuçlanır ?
Bilişim sistemine girme
Madde 243- (1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.
(2) Yukarıdaki fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir.
(3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme
Madde 244- (1) Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen veya bozan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Bir bilişim sistemindeki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Bu fiillerin bir banka veya kredi kurumuna ya da bir kamu kurum veya kuruluşuna ait bilişim sistemi üzerinde işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(4) Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesi suretiyle kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamasının başka bir suç oluşturmaması halinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
Cevap: TCK 132/1-2 - TCK 244/2 no.lu maddelerden dolayı yargılanma sürecim nasıl sonuçlanır ?
Merhaba Basri Bey
ceza indirimi yapılamaz mı ?
karşı tarafın avukatı da ifade verdiğimizde yanımızdaydı
olayın bu boyuta geleceğini düşünmediklerini söylediler
inisiyatif kullanılamaz mı ?
biz hacker değiliz ki : (