Taahhütlü sözleşmelerde Cayma Hakkı
Merhabalar
ben bir güvenlik firması ile 24 aylık taahhütlü abonelik sözleşmesi imzalayarak hizmet almaya başladım. ancak 1 sene sonra $ kurundan kaynaklı fiyatın aşırı yükselmesi sebebi ile ayrılmak istedim. Ancak 300$+kdv cayma bedeli ve 50$ +kdv de söküm bedeli olduğu söylediler. Bunu ödediğiniz takdirde sistemin sökülerek aboneliğimin sonlanacağı bilgisi verildi. bu konuda yaptığım araştırmalarda
1-)TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUNunu, Abonelik sözleşmeleri, MADDE 52 ve (4) bendi
2-)ABONELİK SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ, DÖRDÜNCÜ BÖLÜM, Taahhütlü Aboneliğe İlişkin Esaslar, Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi kısmının MADDE 19 da belirtilen hükümleri olduğunu öğrendim.
bu maddelere göre cayma bedeli ödemeden sözleşmeyi feshetme hakkım varmıdır. nasıl bir yol izlemem gerekir.
Şimdiden Tşk.ler
Cevap: Taahhütlü sözleşmelerde Cayma Hakkı
Abonelik sözleşmesini de görmek lazım. Cayma ile ilgili maddeleri yazar mısınız?
Abonelik sözleşmesinin olağan şartlar dışında sonlandırılması halinde "Sözleşme Fesih Bedeli" Aboneden talep edilir. Sözleşme fesih bedeli Sistemin Söküm (demontaj) bedeli olan 50$+kdv ve bu bedele ilave olarak 250$+kdv tutarındadır. Abone elindeki tüm ürünleri eksiksiz ve çalışır halde iade edip fesih bedelini ödeyerek aboneliğini dilediği zaman sonlandırabilecektir.
madde bu ancak bana satış temsilcisi istediğiniz zaman sistemden çıkabilirsiniz diye bilgilendirme yaparken bu cayma bedelinden veya söküm bedelinden bahsetmemiştir. aynı şekilde 10 adet yönlendirme yaptığımızda 10 yıl ücretsiz kullanım kazanacağımızı belirtiler. bende bunun üzerine 8 kişi yönlendirdim. onlarında abonelikleri yapıldı onlarada aynı şekilde bu cayma bedelinden bahsedilmemiştir. 2 ay sonunda satış temsilcisinin işten ayrıldığını ve benim adıma hiçbir yönlendirme veya referans kaydının olmadığını belirttiler. şimdi ben nasıl bir yol izleyebilirim.
Aynı konudan bende mağdurum, herhangi bir tavsiye verecek yok mu