Okullarda öğrencilerden para almak.
Merhaba, okuduğum okulda eskiden Müdürümüz, bir öğrencinin elinde telefon gördüğünde el koyar, ailesinin gelip alması şartıyla geri verirdi.
Duydum ki şimdi yakalanan telefonları geri vermek için öğrencilerden 50 TL ücret talep ediyorlar. Yönetmeliğe göre ters midir, yoksa yapılabilir bir şey mi?
Cevap: Okullarda öğrencilerden para almak.
Alıntı:
Omerktn rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, okuduğum okulda eskiden Müdürümüz, bir öğrencinin elinde telefon gördüğünde el koyar, ailesinin gelip alması şartıyla geri verirdi.
Duydum ki şimdi yakalanan telefonları geri vermek için öğrencilerden 50 TL ücret talep ediyorlar. Yönetmeliğe göre ters midir, yoksa yapılabilir bir şey mi?
Suçtur.............
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Suçtur.............
Peki yönetmeliğin herhangi bir maddesinde geçmekte mi?
Yönetmelikte olmadığı için suçtur zaten :)
ayrıca Türk Ceza Kanununda görevi kötüye kullanma ve irtikap suçlarıyla ilişkilidir.
Eskiden , daha büyük sınıflardakiler, yeni gelenlerden para alırdı, artık müdürler mi alıyor??
Can alıcı bir soru,
Bu cesareti nereden alıyor müdürler?
Milli eğitim bakanlığının sitesinden alıntı. Bu cezaları vermemek için caydırıcı olsun diye para istiyor olabilirlermi. Tabi parayı okula gelir kaydediyorlarsa
1) Bilişim araçlarını, okul yönetimi ile öğretmenin bilgisi ve izni dışında konuşma yaparak, ses ve görüntü alarak, mesaj ve e-mail göndererek, bunları arkadaşlarıyla paylaşarak eğitim-öğretimi olumsuz yönde etkileyecek şekilde kullanmak:KINAMA CEZASI
2) Bilişim araçları ile yönetici, öğretmen, eğitici personel, memur, diğer görevliler ve ziyaretçiler ile öğrencileri rahatsız edici davranışlarda bulunmak,:OKULDAN KISA SÜRELİ UZAKLAŞTIRMA CEZASI
3) Bilişim araçları ile yönetici, öğretmen, eğitici personel, öğrenci, memur, diğer görevliler ve ziyaretçilere etik olmayan ses, söz ve görüntülerle zarar verici davranışlarda bulunmak:TASDİKNAME İLE UZAKLAŞTIRMA CEZASI
4) Bilişim araçları ile toplum değerlerine aykırı zararlı, bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddet içerikli yasak yayınlar bulundurarak kişi ve kurumlarla ilgili ses, söz ve görüntüler alıp bunları çoğaltmak, sanal ortamlarda dinlemek, dinlettirmek, izlemek, izlettirmek, yaymak ve ticaretini yapmak: ÖRGÜN EĞİTİM DIŞINA ÇIKARMA CEZASI
Alınan paranın amacı caydırıcı olmak ve para okul gelirine katıldığında sorun ortadan kalıyor mu? Hala suç mu?
Müdürün bu durumu kullanarak nemalanması suç.
Okula bağış kabül etmek suç değil.
Türkiyede okula bağış kabul edilmez, hükümet destekli seve seve verilir..