Sözleşme ve Senet Çelişkisi
Herkese merhabalar,
Ben 15.Ocak.2015 tarihinde bir güzellik salonuyla üyelik sözleşmesi yaptım. Ve pazartesi günü sözleşmeyi iptal etmek için şubeye gideceğim. Benim sorum şu, iptal etme sebebim merkezin tam bir dolandırıcı olması. Bir çok yerde şikayetler yazılmış. Ödeme yapıldığı halde senedin verilmediği vs. yazılmış. Benim aklıma takılan konuysa ben bu yerle sözleşme yaptım. Sözleşmede, hizmete karşılık senet ile ödeme yapacağım, tutar, taksit zamanları ve faiz bilgileri yer alıyor. Ben bir de senet imzaladım. Fakat senette yanlışlıkla sanırım senet no kısmına baktım. Ödeyeceğim tutarlada örtüştüğü için geri kalan kısma bakmadım. Bu kişiler kafalarına göre senedin üstünü doldurup, hak iddia edebilirler mi? Elimde dediğim gibi sözleşme var ve senetle ilgili her detayda yazıyor aslında. Ve ben tek bir senet imzaladım taksitle ödeme yapacak olmama rağmen. Muhtemelen bütün ödemeleri yaptıktan sonra bana senedi makbuzlarım karşılığında vereceklerdi. Ben pazartesi günü sözleşmede yazan yüzde 25 cezayı ödemek pahasına iptalini yapacağım. Fakat bu firma senediniz merkez şubede sonra gelin alın tarzı şeyler söyleyebiliyormış. Her zaman en kötü senaryoyu düşünen biri olarak, bu durumda onlardan senet üzerinde tam olarak ne yazıyor emin olamadığımdan "XXX kişisi tarafından imzalanan senetin geçerliliği yoktur" tarzı bir yazı alsam, senetin tutarı yazmasa bile bu kağıtta ileride bana karşı herhangi bir icra takibi başlattıklarında benim için delil sayılabilecek bir unsur olur mu?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Sözleşme ve Senet Çelişkisi
Sorun yaşamamak adına senedinizi geri alınız.
Cevap: Sözleşme ve Senet Çelişkisi
Senedi almak dışında yapabilecek bir şey yok.Senet tek başına borcun kanıtıdır.3. kişilere de ciro edilebilir.Senette tutar kısmı boşsa bu zaten açık senettir ve kime verildiyse o kişiye doldurma yetkisi de verilmiş demektir.Bu şekilde firmalardan da yaklaşımlardan da uzak durmak gerekir.