Yan apartmanın çatısından düşen parçalar aracıma zarar verdi
İyi çalışmalar dilerim.
İkamet ettiğim apartmanın otoparkına aracımı park ettim ve sabah yan apartmanın çatışından düşen parçalar aracıma ciddi anlamda zarar vermiş.
Polis çağırıp tutanak tutturduk önce otoparkın yanında bulunan aile sağlığı merkezinden düştü denildi ve ona göre tutanak tutulup şikayetçi oldum. Sonrasında ek ifade ile aile sağlığı merkezinin arkasında bulunan apartmana şikayetimi yönelttim. Polis merkezinde Mala Zarar Verme suçundan şikayetçi oldum sonrasında apartman yöneticisinin ifadesine başvurmuş velhasıl savcılık kamu adına kovuşturmaya gerek yok dedi.
Tazminat davası açmayı düşünüyorum ama bina yönetimi tüzel kişilik sayılmıyor tüm kat maliklerine açmak gerek gibi bir sorunla karşılaştık. Doğrudan yöneticiye açma durumumuz var mı yada ne yapabiliriz.
Yardım ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Yan apartmanın çatısından düşen parçalar aracıma zarar verdi
Burada ispat sorunu yaşayabilirsiniz. Kaskonuz varsa kaskodan almayı deneyin.
Cevap: Yan apartmanın çatısından düşen parçalar aracıma zarar verdi
Aracın olay yeri fotoğrafları , Bina çatısının fotoğrafları ve o güne ait meteoroloji raporlar (Rüzgar hızı için) mevcut olup aile sağlığı merkezinin çalışanları şahitlik edebilir. Bir hemşire ablamızın aracıda hasar gördü o kaskolu olduğu için polis raporu yetti ona ama benim kaskom yok, apartman ödemeyi kabul etmiyor.