Ani Voltaj Yükselmesinden Kaynaklanan Arıza
Ben Bandırma'da bir ilkokulun yöneticisiyim.
30 Aralık 2014 tarihinde okulumuzda voltaj yükselmesinden olduğu kesin olan bir olay yaşadık. Sınıfımızın birisinde bilgisayar yandı, yöneticilerimizin bir bilgisayarı ve bir adette modem yandı.
Sınıfımızda yanan bilgisayar öğrencilerimiz içinde çok ciddi problem oldu, tüm öğrenciler çığlık çığlığa sağa sola kaçıştılar vs.
Okul yönetimi ve ilgili öğretmenlerle durumu tutanak altına aldık ve bir dilekçe ile dağıtım firmasına zararın giderilmesine yönelik talepte bulunduk.
Dağıtım firmasının cevap olarak gönderdikleri yazıda;
1. Doğal afet vb durumlarda yaşanan durumların mücbir sebep olarak tanımlandığı........ ilgili madde belirtilmiş ve bizim durumumuzun mücbir sebepten dolayı kaynaklandığını belirtmişler.
2. Okulumuzda gerçekleşen voltaj yüksekliği 30 aralık 2014 saat 10.00 da meydana geldi. Dağıtım firması ise cevaben gönderdiği yazının ekinde metoroloji müdürlüğü tarafından gönderilmiş bir yazıyı ilave etmiş. Meterolojinin 30 Aralık 2014, 14.30 tarih ve saatli yazısında meterolojik uyarı yapılıyor ve kar fırtına vb gibi durumlara hazırlıklı olunması gerektiğini belirtiyorlar. Yani meterolojinin uyarı yazısı olayın gerçekleşme zamanından sonra.
Benim merak ettiğim nokta şu;
doğal afet vb. durumlar mücbir sebeptir ve bu durumlarda sorumlu olmayız diyor firma.
Peki o tarihte doğal afet olup olmadığını bu firma kafasına göre belirleyebiliyor mu? yani eğer öyleyse her durumda mücbir sebep der olayı kapatır bu dağıtım firmaları.
İmkanları kıt olan bir belde okuluyuz ve bu voltaj yükselmesi sebebiyle zaten kıt olan imkanlarımız bozulan malzemeler yüzünden daha kötü bir duruma geldi. Sizce biz nasıl bir hukuki yol izlemeliyiz ve firmanın bu mücbir sebep diye cevapladığı durumda hukuken hakkımızı nasıl arayabiliriz?
Cevap: Ani Voltaj Yükselmesinden Kaynaklanan Arıza
Yanan cihazların fatura yada fişi varsa bunlarla her Kaymakamlık binasında bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyetine (TSHH) şikayet dilekçesi yazarak baş vurun.