Oyunda edilen küfür hakkında fikirlerinize ihtiyacım var
Arkadaşlar merhaba.
Web tabanlı bir oyunda rekabet içinde olduğum bir rakibim bugün bana ve bir kaç arkadaşıma çok ağır küfürler etmiş ve ''Aile, namus ve temel ahlaki değerlere taciz & Multi Kullanım Süresiz Kapatma'' sebebi ile hesabı sınırsız kapatılmış.Ben bu cezayı kendisine yeterli görmüyorum ve savcılığa suç duyurusunda bulunmak istiyorum kendisi ile hiç mesajlaşmadığım halde bana bu kadar ağır olan bir küfürü etmesini yediremiyorum.Sizlerin fikrini almak istediğim yerler ise:
1)Şikayetçi olmak için örnek dilekçeyi nereden bulabilirim?
2)Kişinin bana karşı dava açma gibi bir şansı var mı?Ben kendisi ile hiç bir muhabbete girmediğimin üstünü çizmek istiyorum.
3)18 yaşımı doldurmama 9 ay var daha memurun beni dikkate alıp almayacağını merak ediyorum bu konuda herhangi bir sorun yaşar mıyım reşit olmadığım için?
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?Ailenize annenize bu kadar ağır küfürler edildiği halde ki sizin hiç muhattabınız olmayan birisi uğraşmaya değer mi ödemem gereken ücretler var mı?
Cevap: Oyunda edilen küfür hakkında fikirlerinize ihtiyacım var
Hakaret suçtur ve işlendiği yöntem de çok önemli değildir. Yüze karşı olabileceği gibi telefon ile, bilişim sistemi yolu ile vs. işlenebilir bir suçtur. Savcılığa şikayet dilekçesi vermek gerekli. Suç: Bilişim yolu ile hakaret. Ancak yaşınız 18 den küçük olduğundan şikayeti sizin adınıza veliniz yapabilir. Özel bir dilekçe örneğine ihtiyacınız yok. Bir avukata yazdırabileceğiniz gibi, ... Cumhuriyet Savcılığına başlığı atarak, şikayetçinin bilgileri ve adresi, şikayet olunanın bilgileri yazılır ve açıklama kısmına olay özetlenir. Sonuç kısmına da hakaret eden şahsın cezalandırılması talebi yazılır ve imza atılır.