-
3 Adet GBT kaydı
iyi günler. 18 yaşından küçükken 3 ayrı hırsızlık suçu mahkemeye çıktım. Ancak daha sonra hiçbir suç işlemedim. Sabıka kaydı çıkarttığımda
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR.
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL ARŞİV KAYDI YOKTUR.
şeklinde yazıyor. Ancak 3 adet GBT kaydım var hırsızlıktan. Adli sicilde sorun yok. Benim sormak istediğim memurluk hayatım nasıl olur. KPSS'den atanırsam sıkıntı yaşarmıyım bu GBT kayıtlarından. Ya da hangi kurumlara girebilirim, hangilerine giremem. Lütfen bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Sabıka kaydı temiz sadece 3 adet GBT var hırsızlıktan bunları göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum.
-
Cevap: 3 Adet GBT kaydı
Mahkemelerin olduğu , Örnek 35. Asliye ceza mahkemesi kalemliğine gidip tc kimlik numaranız ile 3 mahkeme kararınıda çıkartıp ,
İkamet ettiğiniz bölgedeki en yakın karakola gidip dosyalarınızı sildiriniz.
-
Gittim emniyete ama 3 kayıt olduğu için silinmez dediler. Benim öğrenmek istediğim GBT kaydından dolayı memurluk durumum ne olur acaba
-
yok mu yardımcı olacak tecrübeli arkadaşlar
-
Ne alaka ya benim 14 kaydım var yinede sildiriyorum.
-
Valla hocam ben 3 farklı ilçe emniyet müdürlüğüne gittim, hepsi de tek kayıt olsaydı silinirdi dediler. Ayrıca KİHBİ'ye dilekçe yazdım ama bir türlü silmiyorlar. Benim öğrenmek istediğim GBT kayıtlarından dolayı memurluk hayatım nasıl olur. Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı temiz. Sadece GBT 14 yaşlarında işlediğim 3 ayrı hırsızlık kaydı var.
-
-
Buna benzer tekrarlar yapmak forum kurallarıyla bağdaşmaz.Cevap veren oladabilir olmayadabilir.Devamı halinde konunun kitlenmesi, üyeliğin silinmesi benzeri durumlarla karşılaşabilirsiniz.
Memuriyet noktasına gelirsek, güvenlik soruşturması olan yerlere giremezsiniz(polis, askerye, mit vs.) onun dışında adli sicil ve arşiv kaydının temiz olmasından ötürü normal memuriyette problem çıkmayabilir.
-
Güvenlik soruşturması olan yerlere giremezsiniz demişsiniz. Ama diğer memurluklara problem çıkmayabilir yani ihtimal gibi söylemişsiniz. Kesin şekilde söyleyebilir misiniz? Düz memurluk olur mu? Örneğin üniversite memurluklarında sorun çıkar mı? Başka bir arkadaşın dediğine göre de 18 yaşından küçükken işlediğim için güvenlik soruşturması olan yerlere de girebilirsin demişti ama dava açarak. Lütfen başka bilgisi olan arkadaşlardan da cevap bekliyorum. Olumlu olumsuz neyse ona göre hareket edecem.
-
Kesin bir şekilde bilgilendirecek olan kişilerden yardım bekliyorum.