Cevap: Dolandırıcılık ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardım
Size motosiklet satmamışlarki.Siz gidip motosikletin anahtarı karşılığında karşı tarafa 1.800 TL vermişsiniz.Motorlu araçların alım satımı sadece Türkiye Cumhuriyeti noterlerinde yapılır.Aksine bir şekilde kendi aranızda yaptığınız bu tarz işler için ancak alacak davası açabilirsiniz.Parayı verdiğinizi kabul ederlerse ne ala etmezlerse ispat yükü sizdedir.Onun dışında savcılık bu gibi durumlara alacak verecek meselesi olarak direk takipsizlik veriyor.Yani sizin dediğiniz gibi olay sizin rızanızla gerçekleştiği için dolandırıcılık gibi karmaşık bir suçun unsurları da oluşmadığı için yapılabilecek şey varsa elinizde bu parayı ödediğinize dair kanıtlar ilamsız icra takibi veya benzeri yollara başvurmak.
kuruma ödemeyi yaptığıma dair bir sözleşme var elimde yeterli olmaz mı o?
Güzel bir delil.Karşı tara bir ihtar çekilip ya motorun devrini gerekli şartlar sağlanıp tarafıma verilmesi yada para iadesinin yapılması aksi halde gerekli hukuki başvurular yapılacaktır özetiyle gönderilirse ihtimal noterden çekilen bu resmi ihtar işe yarayabilir.Aksi takdirde dava açma yolu gözükür.
noterden ihtarname nasıl çekilir?ne yapmam gerekiyor bunun için? ve bunun sonucunda dava açmam gerekirse hangi mahkemeye başvurmalıyım?