Facebook Üzerinden Hakaret Davası
Merhaba...
Bir haber sitesinde, bir Akp belediye başkanı aday adayı ile ilgili bir habere yaptığım düşünülen bir yorumdan dolayı bana dava açıldı...
Fakat ne o site ile nede siyaset ile uzaktan yakından alakası olan biri değilim ve bu yorumun benim olmadığından son derece eminim ve her türlü araştırılmasınada razıyım...
İlk mahkeme çok uzak bir şehirde olduğundan gidemedim dilekçe vererek mahkemeyi bulunduğum şehire istedim ve 5 gün sonra mahkemem var...
Bu işten başıma ne gelebilir ?
Avukata ihtiyacım olur mu ?
Daha önce mahkemelik bir duruma düşmediğimden neler yapmam gerektiğinide bilemiyorum açıkçası...
Fikirlerinizi Bekliyorum...
Cevap: Facebook Üzerinden Hakaret Davası
HukukÇu deĞİlİm ama eĞer senİn baĞlandiĞin İp adresİ İle ÇakiŞiyorsa kamayi yedİn....amma senle alakasi olmayan bİr İp adresİ İse hİÇbİr halt olmaz.
O zaman tamam da ben sevmedİĞİm bİr İnsanin adini soyadini yazayim sahte hesap aÇayim faceden. Atyyİpe ana avrat kÜfÜr edeyİm. Öyle bİŞey olmaz
sen yapmadiysan ver rahataa
Cevap: Facebook Üzerinden Hakaret Davası
Hukukçu değilim öncelikle; Facebook ip vermez, ekran görüntüsüde delil sayılmaz. İsim üzerinden açılmıştır dava. Mahkemeye gidin, eğer hesap sizin değilse benim değil diyin, söz konusu hesapta sizin bilgileriniz ve resimleriniz varsada ilgim yok, ben açmadım dersiniz. Tabi burdan bir hukukçu biri en doğru cevabı verecektir.