Terhis oldum, askerlikteki zimmetten dava açıldı
Merhabalar, askerliği yedek subay olarak yaptım. Pek çok malzemeyi zimmet olarak teslim aldım. Terhis olurken zimmet verdim ama 8 kompozit başlık eksik olduğu için dava açıldı. ihmal suretiyle memuriyeti kötüye kullanmak nedeniye. cezalandırılmasına ve 2bin küsür hazine kaybının ödenmesine diye ifadeye çağrılıyorum. şu anda memurum. Karşıma ne gibi bir ceza çıkabilir
Cevap: Terhis oldum, askerlikteki zimmetten dava açıldı
konu hakkında bilgi sahibi olan var mı aceba, ne gibi cezalar karşıma gelebilir? Öğretmenim etkiler mi öğretmenliğimi. Ceza almama ihtimalim var mı? Ne gibi durumda ceza alabilirim veya almayabilirim.
- - - Updated - - -
...sorumlu olmasına rağmen görevinin gereklerini yerine getirmede gereken dikkat ve özeni göstermeyerek söz konusu malzemenin kaybına sebep olmak suretiyle İhmal suretiyle memuriyet görevini kötüye kullanmak suçunu işlediği, şüpheli ve tanık ifadeleri ödemeye esas birim fiyatlarını gösterir çizelge devir teslim listeleri, el senetleri bilirkişi raporu ve dosyada diğer bilgi ve belgeler ile anlaşıldığından ,
Şüphelinin yargılanmasının .... Askeri mahkemesinde yapılarak yüklenen suçtan eylemine uyan As.C.K 144.maddesi yollamasıyla TCK nun257/2 nvi maddesi uyarınca CEZALANDIRILMASINA, meydana gelen 2bin TL tutarında hazine zararının 353 sayılı yasanın16.maddesi uyarınca şüpheliye ödettirilmesine karar verilmesi Talep ve İddia olunur
yukardaki iddianameye göre benim durumum ne oluri ne yapmam gerekir. Sayımdan 2 gün sonra terhis oldum ben. Mesleğimden olmak istemiyorum yardım lütfen