Senet üzerindeki imzaya itiraz ve bilirkişi raporu ?
Mrb;
Bir senet üzerinde 20 000 TL yazarak icra takibi başlatılmıştı. İmza bana ait değil diyerek itiraz ettim ve hukuk mahkemesinde dava açıldı. İmza örneklerim alındı. 3 farklı resmi kurumdan imza talep edildi. Yerleri bildirdim ancak aradan bir yıl geçmesine rağmen hala bir yerden gelmedi.
İmzaya itiraz ederken sahte senet düzenlenmesi sebebi ile suç duyurusunda bulunmuştum. 16 sayfa imza örneğim alınmıştı. Ayrıca 3 farklı dilekçede de imzam var. (Bu dilekçeler şikayet dilekçeleri.) Buralardaki imza ile senetteki imzalar üzerinde inceleme yapılmış ve imzaların birbirine benzemediği yönünde uzmanlık raporu çıkmış. Bu bilirkişi raporu ile direk sonuca ulaşmak mümkün müdür ? Yoksa hukuk mahkemesi illa ben de bilirkişi raporu ayrı çıkartacağım der mi ?
Cevap: Senet üzerindeki imzaya itiraz ve bilirkişi raporu ?
Ceza mahkemesinde yapılan imza incelemesi hukuk mahkemesini bağlamaz. Ancak hukuk mahkemesindeki imza incelemesine delil olur. Eğer bilirkişi raporları arasında çelişki oluşursa o zaman mahkeme adli tıp uzmanları tarafından incelenmesine karar verebilir.
Cevap: Senet üzerindeki imzaya itiraz ve bilirkişi raporu ?