Yöneticinin Darp Edilmesi
Selamlar;
48 daireli bir sitenin yöneticisiyim,Genel Kurulda aldığımız bazı kararlar neticesinde mantolama yaptırmaya karar verdik ve ödeme takvimi çıkartıp ilan ettik birkaç kat maliki yükümlülüklerini yerine getirmedi ve avukat aracılığıyla ihtarname yolladım ve sonuçta avukat masraflarıyla beraber borçlarını ödediler,bunlardan birisi çevresinde de sorunlu ve tabiri caizse "mafya" tanımına uyacak cinsten,bu şahıs bana planlı bir şekilde ortam hazırlayıp gafil avlayarak darp etti(ama Alllah şaşırtmış tam kameraların önünde) ve ben rapor aldım,bu şahıs sadece son mantolama ödemesi değil,öteden beri aidat ödemiyor ve ben görevi devraldığımda 15 aylık aidat borcunu tek makbuzda ay ay belirterek kestim yani geç ödemesini belgeledim bir anlamda.
Şimdi soruma geçiyorum;
Ben yönetici olmam sıfatıyla tüzel kişiliğim 7/24 devam etmiyormu,yürütmekte olduğum görevden dolayı saldırıya uğramam ayrıca tazminat davası açmama olanak tanırmı,bu şahsın ödeme yapmama alışkanlığı ayrıca ceza almasını gerektirmezmi veya biz site olarak bu kişinin siteden uzaklaştırılmasını talep edebilirmiyiz.
farkındayım biraz uzun oldu,hoşgörünüze sığınarak,şimdiden çok teşekkür ediyorum ilginiz için :)
Cevap: Yöneticinin Darp Edilmesi
Savcılığa şikayette bulunursunuz ve güvenlik kamera kayıtlarına el konulmasını talep edersiniz. Şahıs yargılanır ve size verdiği hasar oranında ceza alır. Bunun üzerine sizde ayrıca varsa maddi. yoksa sadece manevi tazminat davası açarsınız.
Yöneticiliğe gelince; Apartman yöneticiliği bir tüzel kişilik değildir. Yöneticiler KMK ya göre vekil sıfatı ile görev yaparlar. Yaptığınız görev nedeni ile şahsın daha fazla ceza alması ve daha fazla tazminat ödemesi gibi bir durum söz konusu değildir.
Şahsı apartmandan arttırmak söz konusu değildir. Sadece çekilmezlik durumu hallerinde şahsın bağımsız bölümünün kat malikleri tarafından alınması sağlanabilir. Sizin şahısla yaşamış olduğunuz durum da çekilmezlik hali değildir.
Geçmiş olsun.
Darp edenİ de dİnlemek gereklİ. SonuÇta mantolama kendİ İyİlİĞİ İÇİn yapilmiŞ bİŞey. Bİr İnsan neden buna karŞi Çikar ???
Alıntı:
korcekmez rumuzlu üyeden alıntı
Darp edenİ de dİnlemek gereklİ. SonuÇta mantolama kendİ İyİlİĞİ İÇİn yapilmiŞ bİŞey. Bİr İnsan neden buna karŞi Çikar ???
Darp edenin niyetini yazmıştım,dikkatli okumadınız sanırım,kayıt tarihiniz ve yanıt şekliniz beni tanıdığınız düşüncesi uyandırdı bende nedense..
kardeşim ne alaka yaa ben rizdeyim sen izmirdesin. sen diyorsun istanbul boğazı ben diyorum yandı gtumun ağzı.
daha bugun uye oldum. çift aidat meselesinden sebep bi soru sordum.çok da gerekli bi soru değildi . ama herneyse... ilgimi çekti bir anda site. cevap yazdık yanlışmı yaptık
o suratı hayatımda hiç görmedim bile... evet doğru okumadım iyi. adam nası dövmüşse seni ...panik yapmışsın... paranoyak olmuşsun.