oğlum 25 yaşında benden okuduğuna dair nafaka alıyordu ancak 2014 şubat ayında evlendi eşi öğretmen. bakımı eşi üzerinde,benden halen daha nafaka kesiliyor. bu yaslmı ? evli olduğu halde benden nafaka alabilirmi.?
Printable View
oğlum 25 yaşında benden okuduğuna dair nafaka alıyordu ancak 2014 şubat ayında evlendi eşi öğretmen. bakımı eşi üzerinde,benden halen daha nafaka kesiliyor. bu yaslmı ? evli olduğu halde benden nafaka alabilirmi.?
Bu sorunun cevabını bende çok merak ettim.
sizden nafaka alamaz. Kazık kadar adam olmuş. Evlenmeyi biliyor da para kazanmak mı işine gelmiyor?
Ana ve babanın bakım borcu, çocuğun ergin olmasına kadar devam eder. Çocuk ergin olduğu halde eğitimi devam ediyorsa, ana ve baba durum ve koşullara göre kendilerinden beklenebilecek ölçüde olmak üzere, eğitimi sona erinceye kadar çocuğa bakmakla yükümlüdürler. Yani, çocuk ergin olduktan sonra da eğitimine devam ediyorsa bu eğitim sürecinde koşullara göre kendilerinden beklenen ölçüde nafaka ödemeye devam ederler. Fakat burada dikkate alınması gereken konu, çocuğun ergin olduktan sonra eğer üniversite okuyorsa eğitim süreci kadar nafaka yükümlülüğü devam edecektir. Yani çocuk 4 yıllık üniversiteyi 10 yılda bitiriyor ise, nafaka yükümlüsünün borcu 4 yıllık süreç için olacaktır.