Boşanmadan sonra hamilelik öğrenilirse ve babası belli değilse
merhabalar
19 yıllık evliliğim 2014 ağustos ayında anlaşmalı boşanarak bitti.boşanmadan bi kaç gün sonra hamile olduğunu söyledi ve gecen hafta bu cocuk dünyaya geldi,
cocuğun babası olduğumdan şüpeleniyordum zaten doğduktan sonra bebeğin bizlere hiç benzemediği ni farkettim ve eşime test yaptıracağımı içimin rahat olmadığını söyleyince beni o donemlerde aldattığını kabul etti kendisinin de emin olamadığını söylemiş bulunmaktadır
şuan yurt dışında çalışıyorum ve anlaşmalı olarak geldiğim için 1 yıl doldurmadan dönersem ciddi bir maliyet bedeli ödemek durumunda kalacağım dolayısı ile test yaptırmak için türkiyeye dönemiyorum
eşime birlik te olduğu kişiye test yaptırmasını soyluyorum kişi kimliğim belli olur gerekcesi ile bu teste yanaşmadığını söylemiş
şimdi sorum şu
yasalar gereği 10 ay dolmadan cocuk doğduğu için benim nufusuma işlenmesi gerekiyormuş ve olede oldu
yasal olarak nasıl bir dava açabilirim
hamilelik dönemi boyunca ailem ve ben bu cocuğun bana ait olduğunu düşünerek hareket ettik boşanmış olsakta
ben tr dönersem test için ve cocuk bnden değilse uğrayacağım maddi zarar ı karşı taraflardan talep edebilirmiyim
veya cocuk benden cıkarsa eski eşime ve birlikte olduğu kişiye işimde maddi zarara yol actıklarından ve evlilik döneminde aldatılmamdan dolayı dava acabilirmiyimnasıl bir yol izlemem gerekir.
şimdiden vereceğiniz cevaplar için tşk ederim
Cevap: Boşanmadan sonra hamilelik öğrenilirse ve babası belli değilse
Çocuğun sizden olmadığına eminseniz SOYBAĞININ/NESEBİN REDDİ DAVASI açmanız gerekir.
SOYBAĞININ REDDİ DAVASI BELİRLİ SÜREDE AÇILMALI MIDIR?
Koca, soybağının reddi davasını, doğumu ve baba olmadığını veya ananın gebe kaldığı sırada başka bir erkekle cinsel ilişkide bulunduğunu öğrendiği tarihten başlayarak bir yıl içinde açmak zorundadır. T.M.K. 289. maddesinde yer alan "herhalde 5 yıl içinde açmak zorundadır" ibaresi Anayasa Mahkemesi'nin 25.06.2009 tarihli kararıyla iptal edilmiştir. Böylece soybağının reddi davalarında koca doğumun üzerinden ne kadar süre geçmiş olursa olsun, baba olmadığını veya ananın başka bir erkekten gebe kaldığını öğrendiği tarihten itibaren 1 yıl içerisinde dava açabilecektir.
--------------------------------------------------------------------------------------------
SOYBAĞININ REDDİ DAVASI NEREDE VE HANGİ MAHKEMEDE AÇILMALIDIR? HUKUK DİLİYLE YETKİLİ VE GÖREVLİ MAHKEME NERESİDİR?
T.M.K. 283. maddesine göre soybağına ilişkin davalar, taraflardan birinin dava veya doğum sırasındaki yerleşim yeri mahkemesinde açılır. Dolayısıyla dava, davacı ya da davalıların dava veya çocuğun doğumu sırasındaki yerleşim yeri mahkemesinde açılabilir.
Bu davada, görevli mahkeme aile mahkemesi olup, aile mahkemesi kurulmayan yerlerde asliye hukuk mahkemesince aile mahkemesi sıfatıyla görüşülüp karara bağlanır.
---------------------------------------------------------------------------------------------
SOYBAĞININ REDDİ DAVASI KİME KARŞI AÇILMALIDIR?
Kocanın açacağı soybağının reddi davasında davalı ana ve çocuktur. Bu davada ana ile çocuk arasında zorunlu dava arkadaşlığı vardır; dolayısıyla sadece ana ya da çocuğa karşı açılan davanın reddi gereklidir. Ancak, ana veya çocuktan birinin ölmüş olması halinde dava sağ kalan eşe karşı; her ikisi de ölmüşse mirasçılarına karşı açılmalıdır. Yargıtay ananın ölmüş olması durumunda sadece çocuğa karşı dava açılmasını yeterli görmemekte, husumetin ölü olan ananın mirasçılarına da yöneltilmesini aramaktadır. ( Yargıtay 2. HD. 25.02.2008 2007/1672 Es. 2008/2171 K. )
Cevap: Boşanmadan sonra hamilelik öğrenilirse ve babası belli değilse
Cocuk iddet muddetii icersinde dogdugu icin babasi olarak kayitlara islenmis durumda dna testi yaptirarak benden olmadigini kesinlestirdim simdi soybaginin reddi davasi acmaya hazirlaniyorum
Hakim Bu mahkemede tekrar dna testi istermi
Biyolojik baba baskasi ile evli imis cocuktan haberi var fakat ustune almak istemiyormus bu benim acacagim soybaginin reddi davasini etkilermi
Ben sadece en kisa yoldan cocugu uzerimden cikarmak istiyorum adlitip vs rapor istenirse sure ve mliyet artar diye duyuyorum
Ozel kurumdan aldigim dna raporu ile tek durusmada bitirebilirmiyim
Cevaplariniz icin simdiden tskler