Allianz sigorta Bireysel Emeklilik Sistemi B.E.S. cayma hakkı

merhaba arkadaşlar bu konuda lütfen beni bilgilendirin. ben yapıkredi üye işyeriyim 11 ay önce zar zor bireysel emeklilik sistemine giriş yaptırdılar ve girerken defalarca erken çıkmam durumunda kesinti olacak mı dememe rağmen üstüne basa basa HAYIR ana paranız duracak katkı payından kesinti olacaktır erken cıkarsanız demişti 
Bugün ise ayrılmak için müşteri hizmetlerini aradığımda bana 1.100 TL ana paranız bulunmakta çıkmanız durumunda 800 küsür lira kesinti olacaktır dedi kafayı yedim ne yapmam lazım ?

Cevap: Allianz sigorta Bireysel Emeklilik Sistemi B.E.S. cayma hakkı

Sözle söylenenlerin hiç bir anlamı yok.Benimde arkadaşımı da benzer şekilde bir sisteme dahil olmuş ve 10 yıllık ödeme sonunda ömür boyu ödenen bir emeklilik olduğunu söylemişler ki asla böyle bir şey söz konusu değil.Sen adamlara 10 yıl para vereceksin adamlarda sana 55-60 yaşında bu parayı(ömür boyu değil)%25 katkı ile ancak kendi kesintilerinin yüzdesini bilemem onu da düşüp geri verecekler.
Bu arada elbette size(kendilerininde tam bilmediği) bir çok şey söylüyorlar.Önemli olan imzaladığınız sözleşme.Orada ne diyorsa odur.Yoksa bana 11 ay önce şöyle dedilerdi, böyle dedilerdinin ispatı söz konusu değil.

benımde var idi Denizbank'ta  hatanın farkına vararak 3'üncü ayda iptal ettim. Başvururken hesap işletim ücr felan olmayacak dediler iade de ise kestiler kalanı ödediler..

Bireysel emeklilik sistemi uzun vadede getiri sağlayan ve başka hiçbir yatırım aracında bulunmayan %25'lik devlet desteği bulunan bir yatırım aracıdır. Sistemden emekli olabilmeniz için 10 yıl katkı payı yatırmanız ve 56 yaşınızı doldurmuş olmalısınız. Bunun haricinde bireysel emeklilikten erken ayrılma halinde kesintilerle karşılaşırsınız. http://bireysel-emeklilik.com/bireys...an-kesintiler/ linke tıklayarak BES iptalinde uygulanan kesintiler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

300 bişey değil benden 500 kestilerdi zamanında, tavsiyem kaymakamlık bünyesinde olan tüketici hakem heyetine başvurman çok örnek kararlar var bu konuda parasını geri alan, başvurursan 3-4 ay sonra karar çıkar neden geç çıkar dersen çok başvuran var, ben 3 yıllık banka kesintilerinin tamamını aldım hemde karar sonrası parayı banka hemen verdi, yeterki itiraz et.