Boşanmanın reddi ve devamı...
Sayın hukukçular,konuyu özetlemeye çalışacağım.
karşılıklı açılan boşanma davası iki tarafta boşanma talep ederken reddediliyor.Erkeğin avukatı müvekkile sormadan nasıl olsa gittiği gibi gelir diyerek temyiz etmiyor , kadın temyiz ediyor ve yargıtay kararı bozuyor. şimdi ;
1-adamın tazminat ödemesi kesin mi , aleyhte bozulsa bile başka ihtimal var mı ?
2-yeni mahkeme tek celseden ibaret mi olacak yoksa tüm dosya yeniden mi incelenecek ?
3-bu an itibariyle bu duruma yapılabilecek yasal bir yol var mı ? yeni bir dava açıp bununla birleştirilmesi istenebilir mi mesela ?
4-dava yaklaşık 5 yıl sürüyor , nafaka ve tazminatlar bugünün şartlarında mı yoksa 5 yıl önceki davanın açıldığı zaman ki şartlara göre mi belirlenecek ?
avukatın yasal sorumluluklarını burda sormak istemiyorum , bazı arkadaşlar yanlış anlayabiliyor. unutmayalım ki her meslekte yeteneksiz yada artniyetli insanlar olabiliyor.vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Boşanmanın reddi ve devamı...
Cevap verebilecek kimse yokmu ?
Sayın Hukukçuların neden cevap vermediğini merak ediyorum.elbette kimseye zorla cevap yazdırmayız,lakin sitenin amacı gereği bilgilendirilmeyi bekliyorum
Kardeşim sen soruna yanıt alabileceğin birini soruyorsun
Bense tam 4 saattir telefon elimde soru sorabilecegim yeri veya muhatap arıyorum,
Beynim bütün sinir sistemim uyustu, site korkunç karışık
Ben avukatım tarafından haksızlığa uğradım ne yapacağımı bilemiyorum
Beni danisabileceğim eklentiye yonlendirebilirsen minnettar kalıtım :)) :((
- - - Updated - - -
Kardeşim sen soruna yanıt alabileceğin birini soruyorsun
Bense tam 4 saattir telefon elimde soru sorabilecegim yeri veya muhatap arıyorum,
Beynim bütün sinir sistemim uyustu, site korkunç karışık
Ben avukatım tarafından haksızlığa uğradım ne yapacağımı bilemiyorum
Beni danisabileceğim eklentiye yonlendirebilirsen minnettar kalıtım :)) :((
:) Önce siteyi tara senin konun daha önce tartışılmış mı bak,eğer cevap bulamazsan forum kısmına gir yebi konu sekmesi var tıkla yebi konu aç.bana vermiyorlar ama belki sana cevap verirler :)
Öncelikle iyi akşamlar.
Kadının kararı temyiz ettiğini yazmışsınız. Yargıtayın bozma gerekçe önemli. Onu yazmamışsınız.
Bu aşamadan sonra yargıtay'dan dosya yerel mahkemeye dönecek. Ve yeniden yargılama olacak. Yerel mahkeme ilk verdiği kararda ısrarcı da olabilir. Yargıtay'ın bozma gerekçelerine de uyabilir. Dosyayı görmeden şu olur diye net konuşmak sizi yanıltmak anlamına gelir.
Boşanma davası 5 yıl mı sürüyor anlamadım o kısmı? Cevap veremiyorum.
1-Adam tazminat ödemeyebilir.
2-dava yeniden görülecek.
3-Yeni maddi duruma göre nafakaya karar verilir.
- - - Updated - - -
1- adam tazminat ödemez.
2- dosyalar birleştirilerek dava yeniden görülür.
3-Nafaka durumu yeni maddi koşullara göre belirlenir.
- - - Updated - - -
1- adam tazminat ödemez.
2- dosyalar birleştirilerek dava yeniden görülür.
3-Nafaka durumu yeni maddi koşullara göre belirlenir.
Sayın denizblk ve batıbeki çok teşekkür ederim.sayın denizblk evet boşanma davası 2010 da açılıyor 2014 te red kararı veriliyor ve şimdi temyizden geliyor(mahkeme başka şehirde görülüyor, karşı tarafa tazminat olduğunu ağzında yutarak söylüyor avukat,başka şeyler sorunca geçiştiriyor :) ), sayın batıbeki 2015 şartlarına göre belirleneceğini belirtmiş,umarım yanılır :) yerel mahkemenin yeniden kendine göre bir karar vermesinin de mümkün olduğunu anladım (kısmen bozmaya uyup kısmen direnmek gibi) doğrumudur ?
1-)Yargıtay'ın bozma gerekçesi önemli. Orada ne yazıyor?
2-) Evet yerel mahkemeye dava dosyanız gelip tekrar dava görüldüğünde yeni yargılama sonucunda hakim önceki kararında ısrarcı olup aynı kararı verebilir. Bu bir ihtimal.