Öğrenciyim Birçok Sorun Çıktı Başıma. Kira - Sahte İmza - Borç
Merhaba sevgili abilerim ablalarım. Gelibolu'da okumak gibi bir hata yaptım. İlk başta yurda çıktım ama resmi bir yurt değilmiş adam evini pansiyon gibi yapıyormuş ve ruhsatı yokmuş. (Bize var diyor) Senet imzaladık ve ben yurttan cıktım ilk ay. Şuan parasını istiyor ve kendisi sahte imza atmış olabilirmiş.
Bir diğer sorunum ise arkadaşım araba kiralayalım diye tutturdu. Kiraladı ve arabayı çarptı. Benden masrafın yarısını ödememi istedi ve malesefki kaza psikolojisi ile ödemiş bulundum. Şimdi araba masrafını ödememem gerektiğini ve kalan borcu ona sayıp gerisini almak istediğimi söyledim. Bu beni evden kovdu pazartesi cıkmamı istedi. Kira sözleşmesinde Onun imzası var fakat benim yerime kefil olarak Sahte imza atmış.
Beni çok zor durumda bıraktı. Bu durumlarda neler yapabilirim? Sahte imzadan dava açıp tazminat vs. alabilirmiyim? Teşekkürler.
Cevap: Öğrenciyim Birçok Sorun Çıktı Başıma. Kira - Sahte İmza - Borç
Senetteki imza size aitse elbette icraya verebilir.Senet tek başına borcun kanıtıdır.Eğer sizin olmayan bir imza var ise itiraz edilebilir.Ancak imza size ait çıkarsa %40 inkar tazminatı ve masraf faizle borç iki katına yaklaşabilir.
Diğer konu ise çok hukuki değil.Kendi rızanızla ödediğiniz parayı yada arkadaşınızla aranızdaki para alışverişini biz bilemeyiz.Kira kontratı kimin üzerineyse evin kullanımı ona aittir.Aranızdaki problemlere binayen sizle yaşamak istemeyebilir.
Şu dakika adınıza senetler, evden çıkarılma durumları vs. varken bunları bırakıp üzerine tazminat almayı vs. düşünmek gerçekçi bir yaklaşım olmaz.
Bu arada sürekli adınıza sahte imzalar atıldığını yazmışsınız(senette ki imzalar, sözleşmede ki imza/kefil olarak vs.) bu durum dikkatimi çekti ve şunu hatırlatma gereği duyuyorum.El izi size aitse şekil ve yazı ne şekilde olursa olsun adli tıptan çıkar.Eğer sizin olma ihtimali olan el izlerini benim değil diye reddederseniz başınız daha da ağrıyabilir.İmkan varsa bu sıkıntılı durumlarda mutlaka bir avukata danışılmalı her şey baştan sona anlatılmalı ve en az zararla bu işlerden çıkmaya bakılmalıdır.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Senetteki imza size aitse elbette icraya verebilir.Senet tek başına borcun kanıtıdır.Eğer sizin olmayan bir imza var ise itiraz edilebilir.Ancak imza size ait çıkarsa %40 inkar tazminatı ve masraf faizle borç iki katına yaklaşabilir.
Diğer konu ise çok hukuki değil.Kendi rızanızla ödediğiniz parayı yada arkadaşınızla aranızdaki para alışverişini biz bilemeyiz.Kira kontratı kimin üzerineyse evin kullanımı ona aittir.Aranızdaki problemlere binayen sizle yaşamak istemeyebilir.
Şu dakika adınıza senetler, evden çıkarılma durumları vs. varken bunları bırakıp üzerine tazminat almayı vs. düşünmek gerçekçi bir yaklaşım olmaz.
Bu arada sürekli adınıza sahte imzalar atıldığını yazmışsınız(senette ki imzalar, sözleşmede ki imza/kefil olarak vs.) bu durum dikkatimi çekti ve şunu hatırlatma gereği duyuyorum.El izi size aitse şekil ve yazı ne şekilde olursa olsun adli tıptan çıkar.Eğer sizin olma ihtimali olan el izlerini benim değil diye reddederseniz başınız daha da ağrıyabilir.İmkan varsa bu sıkıntılı durumlarda mutlaka bir avukata danışılmalı her şey baştan sona anlatılmalı ve en az zararla bu işlerden çıkmaya bakılmalıdır.
Sanırım yanlış anlaşıldım. Suan evi birlikte kiraladığım kişi benden habersiz yapmış sözleşmeyi ve beni kefil gösterip yerime sahte imza atmış. Yurt zaten resmi bir yer değildi hiçbir bakımı ve denetimi yoktu, yurt sahinin sahte imza attığı söyleniyor.(Ben kendi imzamı attım.)
Evde kaldığım arkadaş aileme ve bana büyük hakaretler etti bu yüzden maksimum cezayı almasını istiyorum.
Teşekkürler.
Üzerinde sizin imzanı olan her şeyden mes'ulsünüz.Senette imza var ise icraya verilebilir.Evdeki arkadaş da sizin adınıza imza attıysa savcılığa gidip şikayetçi olun.Hakaretleri ispat edebiliyorsanız onu içinde ayrıca şikayetçi olabilirsiniz.Daha önce sabıkası vs. yoksa erteli cezalar alır çok çok büyük bir şey çıkmaz bu süreçte 1 yılı aşkın sürebilir.