Cevap: Eft Ile Borc Verme HK
Havale dekontunda yer verdiğiniz ''Geri Ödemeli borç'' ibaresi, borçlu aleyhine icra takibi yapmanız için yeterli delil ve sebeptir. Adresini bulamadığınız kişi için buradan bir şey söylemek mümkün değil. Arayıp, bulacaksınız.
Icra ilamli mi ilamsiz mi olacak birde atiyorum mayista bu islemlere basliycam icra yada dava suresi var mi acaba whatsapp mesajlarini gostererek tanimadigim kisiye borc verdigim kisinin demesiyle ve hesap bilgilerini bana yazmasiyla attigim 500 TL yi de tanidigim kisiden talep edebilir miyim .
Adı üstünde İlamlı Takip, bir mahkemenin verdiği, kesinleşmiş, hüküm ifade eden bir karara istinaden yürütülen takiptir. Siz ilamsız takip başlatacaksınız. Diğer 500 TL konusunda net bir şey söylemek zor. O bakımdan bunu ayrı bir takip konusu yapmanızda fayda var. Borca itiraz halinde genel mahkemede İtirazın Reddi davası açarak her türlü delil ile iddianızı ispat edebilirsiniz.
Hacizde uzerine eger bir sey yok ise maasa mi haciz konuluyor cunki kisi ailesinin yaninda yasadigi icin kendisine ait bir evi yok .
Evet, takibin kesinleşmesi ile maaşına da haciz koydurabilirsiniz.
Peki bu icraya verme ve itiraz olursa mahkeme masrafları ne kadardır bu tip masraflar sonradan kazanan tarafa mı ödeniyor birde mesela bir kişinin adresini bilmiyorum herhangi bir yanlış adres yazsam idare bu adresi mermisten v.s otomatikman bulamıyor mu birde tc nolarııda gerekiyor mu bilgi verir misiniz .
Arkadaslar merhaba, konuyu gurur meselesi yaptigimdan dolayi 19.03 de bir avukat ile randevu alip ofisine gittim fakat toplamda 2 bin TL icra icin ugrasamayacagini soyledi kaldi ki masrafi alacagimdan fazla bile olsa vermeye raziyim dedigim halde bu dekontlarla bir sey ispatlanamaz dedi ve kabul etmedi .
Bu isi ben gerceklestirmek istiyorum, konu ile alakali sadece dilekce ve dekontlar ile adliyeye mi gitmeliyim surec hakkinda biraz yardimci olabilirseniz sevinirim .
once notere gidin ilamsiz odeme emri gonderin adresi belli olan kisiye... 7 gun icinde cevap vermesi gerekir. cevap vermezse direk icra islemlerine baslarsiniz. eger borcum yoktur gibi bir cevap verirse o zaman itirazin iptali davasi acarsiniz ve dekontlari delil olarak gosterirsiniz. eger borc verdiginizi bilen iki sahidinizde varsa (mahkemenin talebine gore) daha saglam olur.. davayi kazanirsiniz. daha sonra kazandiginiz dava sonucuna gore icraya gidip maasina haciz koydurabilirsiniz.
Bunun için ilk notere mi gitmem gerekir yoksa icra dairesine yada adliyeye filan mı ? Birde kişi 5-6 aydan beri ailesinden farklı bir ilde yaşıyor fakat ailesinin adresini biliyorum ailesine göndersem herhangi bir problem olur mu ?