Hafta Tatili Yapamıyorum.
Çalıştığım iş yerinde hafta tatili yapamıyorum. Hatta bazı arkadaşlarımız da yapamıyor. İşe başlayalı 1 ay süreyi geçti... İşe alınırken haftada 1 gün izniniz var denildi fakat izin yapamadım. Hatta mesai arkadaşlarımdan biri 3-4 Ocak tarihinde sınava girdiğinden şoför eksikliğinden dolayı 36 saat mesai yaptırıldım ve onun üzerine izin yapmadan 5 saatlik uyku ile tekrar işe çağrıldım. Ve çalıştığımız saatler online olarak sisteme işleniyor ve de iş formu doldurup çalıştığımız saat ve yapılan kilometreyi yazıp şirkete teslim ediyoruz. İş formlarının fotoğraflarını çektim elimde bulunmasını istediğim için. Hukuksal hangi yolları izleyebilirim? Hatta mesai arkadaşlarımdan da bu sorundan muzdarip kişiler mevcuttur.
Cevap: Hafta Tatili Yapamıyorum.
İl çalışma müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz. Fakat bu sizin işinizi sıkıntıya sokabilir.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
İl çalışma müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz. Fakat bu sizin işinizi sıkıntıya sokabilir.
İşten çıkarılmaktan başka birşey yapabileceklerini sanmıyorum. Ki böyle devam ederse ben kendim bırakacağım ama en azından yaptıkları suçun yanlarına kalmasını istemiyorum. Ve ne gibi haklar elde edebilirim? Maddi ve manevi.
Fazla çalışmalarınızdan dolayı size ekstra ücret ödenmiyor ise bunları alabilirsiniz. İşveren sizi işten ihbar önelsiz çıkartırsa 2 Haftalık ücretiniz kadar ihbar tazminatı alabilirsiniz.
Kanuni çalışma sürelerine uyulmadığından dolayı Kendiniz bırakırsanız ihbar tazminatı alamazsınız.
Bahsettiğiniz olay bir suç değil kusurdur, cezası da idari para ceza olabilir sadece.