Borcumu nasıl geri alabilirim?
İş arkadaşıma ikisini bankamatik kartımdan kendisi çekmek olmak üzere diğerini internet bankacılığından havale ile ve bir diğerini de kendim bankamatikte o yanımdayken çekerek toplamda yüklü miktarda senetsiz bir şekilde borç para verdim. Acaba hukuki olarak sadece havale ve bankamatik kartlarımdan kendisinin çekerkenki kamera görüntüleriyle bir hak iddia edebilir miyim? Kimseye de söylememem konusunda beni tembih etti.Ama geri vermedi.
Cevap: Borcumu nasıl geri alabilirim?
Bankamatik kamera görüntüleri alacağınızı tahsil için geçerli delil olamaz. Keza internetten yaptığınız havale açıklamasına ''Borç Verme'' v.b. bir ibare yazmadıysanız bu ödemenizde delilden yoksun sayılabilir. Muhatabınızdan bir senet almaya bakmalısınız. Senet alabilirseniz tahsile verirsiniz. Ödemez ise icra takibi yaparsınız. Sebepsiz Zenginleşme davası açabilirsiniz belki ama bu davada ispat yükü sizdedir. Mahkemenin kabul edeceği delil sunamayacak iseniz (anlatımınızdan böyle olduğu anlaşılıyor) bu yolda size çare olamaz.
Cevap: Borcumu nasıl geri alabilirim?
Şahıs Borç aldığını kabul etmiyor. Benim de hasta (şizofren) olduğumu işyerindekilere iddia ediyor ve bunları uydurduğumu söylüyor.
Fakat ben bankadan hesap ekstre dökümlerimi de aldım. Maaş kartımdaki parayı direkt kendi adına göndermiş. Kredi kartım da hala daha onda. Ondan da limit sınırına kadar çekmiş. Diğer bankanın kredi kartının şifresini vermiştim onu da kendisi çekmişti. Başka bir banka kartımdan da ben bankamatikte parayı kendim vermiştim ona. Parayı vereceğini de sanmıyorum. Acaba savcılığa gitsem banka kamera kayıtları ve hesap ekstrelerinden bir hak iddia edebilir miyim?