Sigortalı çalışanım home ofis kurmak istiyorum.
Merhabalar;
Bir süredir akvaryum malzemeleri ve balık yemleri satabilmek için bir home ofis kurup internet üzerinden satış yapabilmek için araştırmalar yapıyorum.
Yaptığım araştırmalar sonucu farklı sitelerle birlikte bu forumdan bayağ bi konu okudum. Farklı farklı konu ve sorunlar vardı hepsini okuya okuya artık kafam karma karışık oldu. Kendi yapmak istediğime bir örnek bulamadığım için bu konuyu açıyorum.
Eğer yardımcı olabilirseniz forumda farklı bir bilgi daha eklenmiş olacak.
Başlıkta dediğim gibi şuan özel bir şirkette sigortalı olarak çalışmaya devam etmekteyim. Bildiğim kadarıyla böyle bir durumda sigortalı bir çalışanım olması gerekiyor.
Evin tapusu babamın üzerine. Bildiğim kadarıyla onunla kira kontratı yaptığım ve kirayı hesabına gönderdiğim taktirde evin bir odasını ofis olarak kullanabiliyorum.
Bunun için kendi yatak odamı kullanacağım burada masa üstü bilgisayarım ve yazıcım var, vergi dairesinden kontrole geldiklerinde bu manzara yeterli olur mu?
Annemi sigortalı çalışan olarak göstermek istiyorum bu mümkün mü? Babamın evinde kiracı olup annemi sigortalı çalışan yapmak biraz tuhaf oluyor ama annemin pirim açığı olduğu için böyle de bir ihtiyacımız var.
Evin telefon ve interneti benim adıma bunu kuracağım ofisin giderlerinde gösterebilirmiyim?
Şuan kullandığım şahsi banka hesabımı para transferleri için kullanmaya devam edebilirmiyim yoksa başka bir ticari hesabım daha olması gereklimi?
Bu konularda bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Saygılar
Cevap: Sigortalı çalışanım home ofis kurmak istiyorum.
Sigortalı çalışarak. aynı zamanda bir işyeri açabilirsiniz. Fakat sigortalılığınız bittiği gün bağkurlu sayılırsınız. Daha sonra başka bir yerde çalışsanız dahi bağkurluluğunuz devam eder. Yaptığınız iş nedeni ile evinizi home ofis olarak kullanabilirsiniz. Babanız ile kira sözleşmesi yapabilirsiniz .Fiilen çalışması halinde annenizi işe alabilirsiniz. Hesabınızı kullanabilirsiniz. Telefon,internet,kira ve personel giderlerini gider olarak kaydedebilirsiniz. Bir mali müşavir ile sözleşme yapmanız gerekecek.
Cevap: Sigortalı çalışanım home ofis kurmak istiyorum.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Sigortalı çalışarak. aynı zamanda bir işyeri açabilirsiniz. Fakat sigortalılığınız bittiği gün bağkurlu sayılırsınız. Daha sonra başka bir yerde çalışsanız dahi bağkurluluğunuz devam eder. Yaptığınız iş nedeni ile evinizi home ofis olarak kullanabilirsiniz. Babanız ile kira sözleşmesi yapabilirsiniz .Fiilen çalışması halinde annenizi işe alabilirsiniz. Hesabınızı kullanabilirsiniz. Telefon,internet,kira ve personel giderlerini gider olarak kaydedebilirsiniz. Bir mali müşavir ile sözleşme yapmanız gerekecek.
İlginiz için teşekkür ederim.
Kısa vadede işten çıkmayı düşünmüyorum, sigortalılık halim devam edecek. Bu durumda sigortalı bir çalışan ihityacım olduğu için annemi sigortalı çalışan olarak göstermek istiyordum. Cevabınız bu konuda içimi rahatlattı.
Mali müşavir olarak çevremde araştırma içerisindeyim.
Tekrar teşekkür ederim.
Saygılar