cekismeli bosanmada nafaka vr tazminat hakkinda
Merhaba iyi calismalar dilerim.
Ben davaci olarak esime bundan 1 sene once cekismeli bosanma davasi actim evlilik birliginin temelinden sarsilmasi ile.
Davali esim ilk durusmada bosanmak istemedi magdur olduguju belirtti hakim ispat ve delil istedi davali esim ise evliyken odenmemis faturalari ve tartistigimiz zaman bazi esyalara zarar verdigimden dolayi kusurlu tarafin ben oldugunu ve davanin reddini istedi davali esim ile ortak cocugumuz bulunmamaktadir kendisi sigortali olarak calismaktadir.
Davali esim one surdugu nedenlerden dolayi nafaka veya tazminat alabilme hakkina sahipmidir.
Ayrica esimle bosanma asamasindayken bundan 4 ay once baslayan baska biri ile birlikteligim soz konusu davali esim bu durumdan odenmemis fatuta borcu yada benim bisanma davam surerken baska biri ile olan birlikteligimi one surerek nafaka yada tazminat davasi acabilirmi bende sigortali olarak calisiyorum ek gelirim yok davali esinle ortak bir malimiz bulunmamaktadir. Konu hakkinda hukuksal olarak bilgilendirirseniz sevinirim.
Cevap: cekismeli bosanmada nafaka vr tazminat hakkinda
Nafaka ve tazminata hakim takdir edecektir. eşler evli kaldıkları sürece birbirlerine sadık olmak zorundadırlar. Boşanma gerçekleşmeden yaşadığınız birliktelik sizi kusurlu yapacaktır. bu durumda eşinizin mağdur olan taraf olarak sizden tazminat talep etmesi olağan, tazminat alması ise muhtemeldir.