Sürücü kursu ile başım belada
Arkadaşlar ben geçen yıl ehliyet almak için bir sürücü kursuna gittim evrak olarak yalnızca kimlik fotokopisi fotoğraf ve imzalı halde boş başvuru formu verdim başka hiç bir evrak vermedim.
Sağlık raporu falan vermem gerekiyordu vermedim daha sonra durumum uygun olmadığı için nasıl olsa evrak da vermedim önümüzdeki yıl alırım dedim ve kursa hiç gitmedim kurs beni avukat a vermiş şimdi bu ücreti benden taksit taksit alıyorlar ben bir hak talep edebilir miyim ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olabilirmisiniz?
Cevap: Sürücü kursu ile başım belada
Anlatımınızdan çıkan sonuç zamanında icra takibine itirazda bulunmadığınız şeklinde. Takip hukuku açısından yapabileceğiniz bir şey yok. Fakat borcun miktarına göre genel mahkemede Sebepsiz Zenginleşme veya Menfi Tespit Davası açabilirsiniz. Fakat bu dava şu anda kesinleşmiş görülen takibi durdurmaz. Bu davada her türlü delil ile kendinizi savunabilirsiniz. Davayı kazanırsanız ödediğiniz paraları faizi ile alma hakkınız olur. Keza şartları var ise ayrıca % 40 tazminat alma hakkınızda olur. Fakat bu davayı da kaybederseniz bu kez % 40 tazminat ödeyen taraf siz olursunuz. Haklı olduğunuza inanıyorsanız böyle bir dava açın. Fakat sadece haklı olduğunuzu düşünmeniz yetmez. Bundan daha önemlisi haklılığınızı ispat edecek geçerli delillerinizin olmasıdır.