İlamsız Takipte İtiraz Süresi Gecikirse Ne Yapılır?
Merhaba;
15/12/2012 tarihi itibari ile GSM numaramı Avea’ya taşıyarak KartalCell Muhteşem 25’lik paketine taahhütsüz olarak geçiş yaptım. Fatura ücreti ilk 6 ay 25TL, 6 ay sonunda taahhüt yaparsam yine 25TL olarak kalacağı; taahhüt yapmazsam da farklı bir ücretlendirmeden devam edeceği belirtildi.
Ancak 27/03/2013 – 26/04/2013 fatura döneminde tarafıma yansıtılan 95,25TL’lik fatura bedelini kabul etmedim ve telefonla Müşteri hizmetleri ile görüşerek itiraz ettim. İtirazımın kabul olmaması durumunda 2013 Mayıs ayı içerisinde Müşteri hizmetleri ile tekrar iletişime geçerek, herhangi bir taahhüdüm olmadığını teyid ettim ve 24 Mayıs 2013 tarihinde telefon numaramı farklı bir GSM operatörüne (Vodafone) taşıdım. Buna istinaden; 27/04/2013 -26/05/2013 fatura döneminde tarafıma 200,00TL’lik bir fatura yansıtıldı. Ardından da telefon numaram farklı bir operatöre taşınmış olduğu halde yeniden 27/05/2013 - 26/06/2013 fatura döneminde 32,10 TL’lik bir fatura daha tarafıma gönderildi.
Müşteri hizmetleri ile görüşerek ödeme yapmayacağımı, bu faturaları kabul etmediğimi belirtmeme rağmen tarafıma dava açılarak masraflar ve faiz hariç 705.00TL’lik maaş haczi gönderildi. Hukuk bürosu ile görüşüp maaş haczinin kaldırılması için Aralık 2014 tarihinde 200TL’lik bir ödeme gerçekleştirdim. Ayrıca hukuk bürosuna Tüketici Hakem Heyeti'ne gideceğimi söyledim. Şimdi yine 320 TL'lik ödeme istiyor yoksa yine maaş haczi koyarım diyor. Tüketici Hakem Heyeti'ne gittim ancak maaş haczi olduğundan ilgilenemediklerini söylediler.
Avukat tutacak param yok maalesef. Ben geç kalmış bir itiraz yapabilir miyim? Yahut Tüketici Mahkemesi'ne mi başvurmam gerek? Ne yapmam gerek bilmiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden çok müteşekkirim.
Cevap: İlamsız Takipte İtiraz Süresi Gecikirse Ne Yapılır?
Hacze gecikmiş itirazın belli şekil şartları vardır. Sizin durumunuzun bu şartları taşımadığı kanaatindeyim. Tüketici mahkemesinde de miktar yönünden bir sorun çıkabilir. Genel mahkemede (Sulh Hukuk Mahkemesi) Sebepsiz Zenginleşme veya Menfi Tespit davası açabilirsiniz düşüncesindeyim.