İş mahkemesi. yargılama masrafları ve harç geri iadesi
Merhaba. 2011 senesinde açtığım iş davasını 2013 yılında kazandım. Ancak karşı taraf iflas etti için. Kazandığım parayı tahsil edemedim. Bu mahkemeye devamı açabilmek için ve davanın sonuçlana bilmesi için yaklaşık 2000 tl nakit para yatırdım. Bu yapmış olduğum masrafları mahkemeden geri alabilirmiyim? Mahkeme kararında karşı taraftan alınacağı yazıyor ancak muhattap yok karşı tarafta. Ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.
Cevap: iş mahkemesi. yargılama masrafları ve harç geri iadesi
Yargılama giderleri ve diğer masrafları mahkemeden talep edemezsiniz. Eğer yatırdığınız paralardan avans adı ile yaptığınız ödemeler var ise ve avanslardan kalan bir bakiye söz konusu ise sadece o kısmı talep edebilirsiniz. Öte yandan çalıştığınız süre içinde alamadığınız ücretler var ise en çok üç aylık net ücret tutarınızı Ücret Garanti Fonu'ndan alabilirsiniz. ÜGF ödemeleri için ikametinize en yakın İşkur müdürlüğüne başvurabilirsiniz.
Cevap: iş mahkemesi. yargılama masrafları ve harç geri iadesi
Alıntı:
mrt1907 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. 2011 senesinde açtığım iş davasını 2013 yılında kazandım. Ancak karşı taraf iflas etti için. Kazandığım parayı tahsil edemedim. Bu mahkemeye devamı açabilmek için ve davanın sonuçlana bilmesi için yaklaşık 2000 tl nakit para yatırdım. Bu yapmış olduğum masrafları mahkemeden geri alabilirmiyim? Mahkeme kararında karşı taraftan alınacağı yazıyor ancak muhattap yok karşı tarafta. Ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.
ancak karşı taraftan tahsil edebilirsiniz ... oda yok diyorsunuz.. arkadaşında dediği eğer başta 2000 tl para yatırdıysanız .. tarafı bulunduğunuz mahkemeye gidip içerde ücretin kalıp kalmadığını öğrenebilir ve alabilirsiniz..