Çalıştığım işyeri paramı vermiyor oyalıyor
Yaklaşık 3 aydır çalıştığım işyerinden 2 aylık maaşımı alamıyorum.Sezon boşluğu olduğu için 2 ay işyeri iş almayacağını ve işten çıkarıldığımı belirttiler.Kendilerine maaşımı vermelerini söyledim fakat 1 aydır oyalıyorlar ve 2 ay sonrasına gel al dediler.Şahsın taşınma planları olduğu için tedirginim ve 3 aydır sigorta konusunda ısrar etmeme rağmen işten çıkarılmamdan 15 gün önce sigortamın girişi verildi. İşyerine girip çıktığıma dair kamera görüntüleri, vergi dairesinden gelen teblih kağıtlarını imzalamış olmam yeterli delil midir? Sigortamı son ayda yapmışlar 3 ay çalıştığımı ıspatlayabilirmiyim? Bazı insanlara danıştım 1800 TL aldığımı belirttim işletmenin bunu mahkemede "asgeri ücret alıyordu" olarak iddia etme olasılığı olabilir dedi. Böyle bi hakları var mı ? Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Çalıştığım işyeri paramı vermiyor oyalıyor
Alıntı:
badassrider rumuzlu üyeden alıntı
Yaklaşık 3 aydır çalıştığım işyerinden 2 aylık maaşımı alamıyorum.Sezon boşluğu olduğu için 2 ay işyeri iş almayacağını ve işten çıkarıldığımı belirttiler.Kendilerine maaşımı vermelerini söyledim fakat 1 aydır oyalıyorlar ve 2 ay sonrasına gel al dediler.Şahsın taşınma planları olduğu için tedirginim ve 3 aydır sigorta konusunda ısrar etmeme rağmen işten çıkarılmamdan 15 gün önce sigortamın girişi verildi. İşyerine girip çıktığıma dair kamera görüntüleri, vergi dairesinden gelen teblih kağıtlarını imzalamış olmam yeterli delil midir? Sigortamı son ayda yapmışlar 3 ay çalıştığımı ıspatlayabilirmiyim? Bazı insanlara danıştım 1800 TL aldığımı belirttim işletmenin bunu mahkemede "asgeri ücret alıyordu" olarak iddia etme olasılığı olabilir dedi. Böyle bi hakları var mı ? Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle SGK'ya durumun tespiti için şikayet dilekçesini gönderin.Ardından denetçi raporları sonrasında iş mahkemesinde Hizmet tespit davası açarak zararınızın giderilmesini sağlayabilirsiniz. Her türlü delille ispatlayabilirsiniz.( Tanıklar, tebliğnameler vs. sair deliller)
SGK Şikayet Dilekçesi
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU IL MÜDÜRLÜĞÜ’NE İSTANBUL
İSÇİNİN
Adı ve Soyadı :
İkamet Adresi :
Telefon No :
İşe Giriş Tarihi :
İşten Çıkış Tarihi :
İŞYERİNİN
Ünvanı :
Adresi :
Telefon No :
İşverenin Adı,Soyadı :
Yukarıda adı geçen işyerinde çalışmakta iken hiçbir gerekçe gösterilmeksizin haksız ve gerekçesiz bir şekilde işime son verilmiştir. Ancak daha sonra kurumunuz nezdinde yaptığım araştırma sonucu Sigortalarımın ;
[ ] … EKSİK YATIRILDIĞINI
[ ] … HİÇ YATIRILMADIĞINI öğrendim.
İşverenden sikayetçiyim. Hakkında gerekli işlemin yapılmasını ve eksik yatırılan / hiç yatırılmayan sigortalı günlerimin ödettirilmesini arz ve talep ederim.
Alıntı:
badassrider rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım iş mahkemesine başvur .. istedikleri kadar kağıt imzalattırsınlar ... 2 tane tanık buldunmu bütün hakkını geri alırsın .. bir avukatla görüş bu konuyu
Çalıştığım işyeri paramı vermiyor işten çıkardılar gittim 1 ay sonra hesabına yatircaz dediler önceden de istifa dilekçesi imzalattılar 1 ay geçti hayla paramı vermediler ne yapmaliyim