Emekli maaşına haciz gelir mi?
merhaba ben emekli polis memuruyum maaş aldıgım bankaya hiç bir borcum yok fakat başka bankalarla icralık durumdayım,maaşımın benden alınması konusunda hiçbir anlaşma imza vs atmadım.1 ocak maasımı almak için atm ye gittigimde maaş kartıma el koydu makıne bankayla görüşmem gerektıgını soyledi.Benim asıl sorum banka emekli maaşıma haciz koyabılır mi?
Cevap: emekli maaşına haciz gelir mi?
Emekli maaşlarına sgk borçları ve Nafaka borçları haricinde haciz konulamaz. Kendi rızanız hariç.
banka sizinle anlaşma zemini bulmak için bankamatiğe el koymuştur.gidin anlaşmal isterseniz anlaşın anlaşamazsanız paranızı öderler.aksi halde banka hakkında c.savcılığına suçduyurusunda bulunun.tabiki hiçbir tahattütte bulunmadığınızdan eminseniz.
Sürekli olarak atm den çektiyseniz maaşınızı, bankaların aylık ödediği emeklilerin yaşayıp yaşamadığını görebilmek için yaptığı uygulamalardan biridir. Şubeden işlem yaptığınızda kartınızı alabileceksiniz muhtemelen.
sgk borçları ve nafaka borçları dışında emekli maaşına haciz koyulamaktadır.
hiç bir şekilde anlaşma yapmadım zaten bugun gittiğimde bankamatık kartıma el koyup parayı normal hesaba aktarmıslar kartımı aldım mudurle görüşüp paramında karta tekrar yuklenmesini aksi taktirde mahkemeye gideceğimi söyledim,genel mudurluklerını yazı yazacaklarmış ondan sonra paramı alabılecek mişim