Marka tarafından tehdit ediliyorum
Ustalar bir elektronik cihazla sıkıntı yaşadığımdan dolayı cihaz markasının temsilcileriyle iletişime geçtim 4 aydır problemli cihazlarıyla uğraşıyorum.
problemli cihazı değişiyorlar ama sorun çözülmüyor.en sonunda gına geldi ve son değiştikleri cihazı kullanmayıp satmaya karar verdim ve bir sitede ilan açtım.yaşadığım sıkıntılarıda ilanda belirttim.
markanın temsilcisi bana yazıları kaldır yoksa yasal yollara başvuracağız diyor.resmen tehdit ediyor.böyle bişey olabilirmi ya
hiçbir şekilde hakaret yada markaya ait ürünleri almayın gibi bir yazım yok sadece yaşadıklarımı paylaştım gelin görünki böyle bir tehdit
Sizce ne yapmalıyım
Cevap: Marka tarafından tehdit ediliyorum
Hukuken tehdit örnek olarak şu şekildedir;
Seni vururum, öldürürüm, kaçırırım, sevdiklerine benzer şeyler yaparım yakarım, yıkarım
Her ne kadar maruz kalan tehdit olduğu iddiasında bulunsa da aşağıdakiler hukuken tehdit değilidir;
Karakola giderim, savcılığa veririm, icraya veririm, kanuni haklarımı kullanırım vs.(yazan her şey hukuk kapsamında zaten)
Yazdıklarınızda hukuki bir sorun olmadığını düşünüyorsanız avukata, ''buyurun dilediğiniz hukuki girişimde bulunun'' denebilir.