Resen emekli edildim, emekli sandıgı keseneklerimi aldım ,nasıl emekli olabilirim
1990 - 1997 yılları arasında TSK da uzm.jandarma olarak görev yaptım1997 yılında disiplinsizlikten ilişigim kesildi.ve Emekli sandıgı keseneklerim ödendi.Daha sonra SSK lı olarak çalışmaya başladım.2019 yılında emekli olmam lazım.şuanda ssk prim günüm 2500 ..Emekli sandıgına baglı çalıştıgım günlerin parasını ödesem emekli olabilirmiyim.yaklaşık 2500 günümde emekli sandıgında var mevzuatı bilen varmı yardımcı olurmusunuz TEŞEKKÜRLER
Cevap: Resen emekli edildim, emekli sandıgı keseneklerimi aldım ,nasıl emekli olabilirim
Resen emekli edildim, emekli sandıgı keseneklerimi aldım ,nasıl emekli olabilirim
1990 - 1997 yılları arasında TSK da uzm.jandarma olarak görev yaptım1997 yılında disiplinsizlikten ilişigim kesildi.ve Emekli sandıgı keseneklerim ödendi.Daha sonra SSK lı olarak çalışmaya başladım.2019 yılında emekli olmam lazım.şuanda ssk prim günüm 2500 ..Emekli sandıgına baglı çalıştıgım günlerin parasını ödesem emekli olabilirmiyim.yaklaşık 2500 günümde emekli sandıgında var mevzuatı bilen varmı yardımcı olurmusunuz TEŞEKKÜRLER
Cevap: Resen emekli edildim, emekli sandıgı keseneklerimi aldım ,nasıl emekli olabilirim
öncelikle kesenekleri aldığına göre bunları nemasıyla iade edeceksin,iade etmek için ssk lı olarak iade talebinde bulunduğunda fiilen çalışman şart,iade ettikten sonra hizmetlerini ihya etmiş olacaksın.doğal olarak ssk dan emekli olacaksın, bu nedenle yaş durumun önemli işte bu kadar basit.eğer uzman olmadan askerlik yaptıysan bunuda borçlanabilirsin bu durumda emeklilik süren askerlik başlangıcında başlar.
VermİŞ oldugunuz bİlgİler İÇİn Çok teŞekkÜr ederİm.
Kaç yaşındasınız. Kaç yılında askerlik yaptınız. Sigorta başlangıcınız nedir?
01.02.1969 tarihi dogumluyum,emekli sandıgı başlangıç 15.06.1990. emekli sandıgı bitiş 03.07.1997 , ssk başlangıç 16.09,1987 ssk gün sayım 2515 halen ssklı çalışmaktayım,askerlik yapmadım.9 ay uzman jandarma okulunda egitim gördüm,ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim,
4/a kapsamında 25 yıl 50 yaş ve 5375 gün ile emekli olabilirsiniz.