İnternette birisi TC numaramı öğrendi
5 saat kadar önce TTnet twitter hesabının ''sahtesine'' tc numaramı ve adsl numaramı söyledim onlara kandım. Sadece tc numaram ve adsl numaram ile başıma maddi manevi dert açabilirler mi ? Böyle bir durum varsa bunu nasıl engellerim ? Lütfen yardım edin gerçekten çok korkuyorum bir kaç saattir.
Cevap: İnternette birisi TC numaramı öğrendi
Alıntı:
uzundoruk14 rumuzlu üyeden alıntı
5 saat kadar önce TTnet twitter hesabının ''sahtesine'' tc numaramı ve adsl numaramı söyledim onlara kandım. Sadece tc numaram ve adsl numaram ile başıma maddi manevi dert açabilirler mi ? Böyle bir durum varsa bunu nasıl engellerim ? Lütfen yardım edin gerçekten çok korkuyorum bir kaç saattir.
Sadece Tc kimlik numaranızın öğrenilmesiyle , başınıza bir şey gelmez
Bu ülkede TC kimlik numaranızı bilmeyen yok ki! Bankaya gidiyorsunuz, kimlik numaranızı vermek zorundasınız. Kargo gönderiyorsunuz, mecbursunuz. Faturalı mal alıyorsunuz, mecbursunuz. Su, elektrik, doğal gaz abonesi oluyorsunuz, mecbursunuz. Toplu taşım kartı alıyorsunuz, mecbursunuz. Neredeyse yolda hapşırıyorsunuz, soran herkese kimlik numaranızı söylemek zorundasınız, aksi halde kimse size çok yaşa demiyor. Etrafa bu kadar rahat dağıtılan bir kimlik numarasını uzaylılar dahi öğrenmediyse şaşarım doğrusu. ADSL numaranızı bilen ise biraz daha azdır, ama TTNET'te çalışan Ahmet ile Mehmet'in sokakta gezen Ahmet ile Mehmet'ten daha güvenilir olduğunu da bugüne kadar duymadım.
"Böyle bir durum"u engelleyemezsiniz, bari korku içinde yaşayarak hayatı kendinize zehir etmeyin!
Cok tesekkur ederim cevabiniz icin
- - - Updated - - -
Cok tesekkur ederim yuregime su serpildi sagolun