Dükkan sahibi içerden makinaları almış
merhabalar dukkansahibime 2500 tl borcum var suanda odemeye gücüm yetmiyor ama en kısada elime gecen parayla odeyecegimi söyledim kiramın bitmesine bir ay var daha dukkan sahibim benden habersi içeri girmiş ve dükkandaki malzemlerimi makınalarımı alıp bir yere götürmüş borcunu getir malzemlerini al diyor ne yapmam gerekir.
Cevap: dukkan sahibi içerden makinaları almış
Savcılığa suç duyurusunda bulunun.
polisemi gitmem gerekiyor önce direk savcılagımı gitmem gerekiyor tatil zamanındayız savcılık çalıyıromu :(
Bu şekilde bir şey yaptıysa ve inkar da etmiyorsa hemen polise gidin makinalarınızı almamış çalmış durumda şu an.
Birinin birine borcu olabilir, alacağı olabilir.Bunlar alacak davalarıyla çözülür.Benim birinden alacağım var evine/iş yerine gireyim kafama eseni alayım diye bir şey söz konusu değil.
Hemen bağlı bulunduğunuz karakola gidip olanı biteni anlatın.Kesinlikle suç duyurusunda bulunacağınızı söyleyin.Zaten savcılık ayağı kendiliğinden gelecek.
Bu kendini çok akıllı sanan arkadaş savcılıkta hırsızlık ve benzeri suçlamalarla karşılıaştığında alacağını dahi unutup kuzu gibi melemeye başlayacaktır.Hiç vakit kaybetmeyin derim.
onada zarar vermek istemiyorum ama 2500 lira için 10 bınlıralık makinaları almıs bırde zarar vermiş ürünlere
Dükkan sahibine Ceza kanunda böyle maddeler gördüm diyebilirsiniz. Dükkanın mülkiyetinin ona ait olması girme hakkı vermez. Olayda başka suçlarda aslında işlemiş oluyor onları hesaba katmayalım şimdilik. Geçmiş olsun.
Hırsızlık
Madde 141- (1) Zilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.
142-(2) Suçun;
a) Kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya ölmesinden yararlanarak,
b) Elde veya üstte taşınan eşyayı çekip almak suretiyle ya da özel beceriyle,
c) Doğal bir afetin veya sosyal olayların meydana getirdiği korku veya kargaşadan yararlanarak,
d) Haksız yere elde bulundurulan veya taklit anahtarla ya da diğer bir aletle kilit açmak veya kilitlenmesini engellemek suretiyle,(1)
e) Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle,
f) Tanınmamak için tedbir alarak veya yetkisi olmadığı halde resmi sıfat takınarak,
g) (…) (1) büyük veya küçük baş hayvan hakkında,(1)
h) (Ek: 18/6/2014-6545/62 md.) Herkesin girebileceği bir yerde bırakılmakla birlikte kilitlenmek suretiyle ya da bina veya eklentileri içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında,
İşlenmesi hâlinde, beş yıldan on yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Alıntı:
artistim rumuzlu üyeden alıntı
onada zarar vermek istemiyorum ama ...
İsterseniz önce ne yapmak veya yapmamak istediğinize karar verin, bu arada borcunuzu ödemek için bir yol bulun.
tesekurler konuyu anladım borcumodemek için elimden gelenı yapıyorum ama taktır edersınız kı çalısmamı salayan makınaları elimden alırsa borcumu nasıl ödeyeyim kira surem bitmeden bi şekilde ödeyecegimi zaten söylemiştim yarın bi konusayım yaptıgını yanlıso ldugunu kanuna basvurdugumda basının belaya girecegini anlatayım tesekurler.