Yolda karşılaştığımız tanomadığımız birinin cep telefonumuzu kullanmak istemesi ?
Merhabalar sevgili üstadlarım, istanbulda ikamet ediyorum bu gece az önce otobüs durağında birisi yanıma gelerek "cep telefonumu arkadaşımın arabasında unuttum, telefonunu kullanabilirmiyim?" diye sordu. Bende yardıma ihtiyacı olduğunu düşünerek telefonumu verdim fakat adam arkadaşıyla konuşurken benden uzaklaştı. Daha sonra beraber dolmuşa bindik aynı kişiyle dolmuştayken o numaradan beni aradılar ve o kişi yine telefonumda görüştü. Belkide bu olayda herhangi bişey yok fakat, böyle durumlarda telefonu vermek risklimidir sizce ? Yani görüşme bi suça falan karışsa, yada aranan şahıs polis tarafından aranan birisi olsa vs. cep telefonu sahibinin sorumluluğu ne olur ? Sonuçta benim telefonumun normalde kimlerle görüştüğü, ne amaçla kullanıldığ belli. Böyle bir durum bir daha başıma gelirse şarjım bitti, kontorum yok vs. diyerek kıvırmalımıyım acaba ? Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler üstadlarım :)
Cevap: Yolda karşılaştığımız tanomadığımız birinin cep telefonumuzu kullanmak istemesi ?
Bazen insaniyet ile güven arasında seçim yapmak zorunda kalabilir insan. Yabancı birinin telefonunuzu belirttiğiniz gibi suç teşkil edecek işlerde kullanabilmesi mümkün birine küfür hakaret veya tehdit de edebilir sorumlu olarak siz yargı önüne çıkabilirsiniz telefonunuzu insaniyet namına kullandırdığınızı ispat edemeyebilirsiniz.