İcralıkken karşı tarafla anlaşma durumu?
Merhabalar değerli hukuki.net yorumcuları,
Benim bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bir dershane ile icralık oldum, kardeşim ilk üç ay dershaneye gitti ve daha sonra dershanede matematik öğretmeni kalmadığı için dersleri boş geçiyordu 1 ay bizi oyaladılar, baktım olacak gibi değil kardeşimi alıp başka bir dershaneye verdim ve çok şükür mühendislik fakültesini de kazandı.
işin özü ilk üç ay kardeşim bu dershaneye gitmesne rağmen taksitlerimizi düzenli ve günü gününe ödüyorduk. Eğitim vermedikleri halde doğal olarak kardeşimi dershaneden diekçe vererek aldım.
Dershane beni borçlarımı ödemediğim için icraya vermiş. 2.100 tl lik icra yollamış. Bende icraya itiraz için gittiğimde bana karşı dava açmamı söylediler, öylede yaptım.
Sonuçta senetler dershanenin elinde, davayı kaybetme durumum olursa 3 - 4 bin lira zararım olacağını söylediler.
Karşı tarafa bu paranın haksız bir kazanç olduğunu ve haram para olduğunu, bana hizmet veremedikleri halde özür dileyeceklerine para istediklerini söyledim, bunu kabul etmelerine rağmen ödeme istediler. Bende bu işten çok sıkıldım ve dershane müdürü ile konuştum ve 2.100 tl lik senetlere karşı 1.000 tl ye anlaştık.
ayın 5 inde pazartesi günü ödeme yapacağımı söyledim ve senetleri getirmelerini istedim,
karşı tarafın avukatı da davadan feragat ettiğime dair bir yazı getirmemi söyledi.
1.000 tl yi verip bu yazıyı verirsem kurtulurmuyum yoksa sonradan avukat benden vekalet ücreti vs. alırmı ne yapmam gerekiyor??
Dershaneye hiç güvenmediğim için ne yapmam gerekiyor, sonradan bana borç çıkarmasınlar.
Şİmdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Cevap: İcralıkken karşı tarafla anlaşma durumu?
Ödediğiniz tutar haricinde hiç bir ücret ve masraf talep etmeyeceklerine dair tutanak düzenleyebilirsiniz mahkeme masrafları vekalet ücreti dahil olmak üzere.
Cevap: İcralıkken karşı tarafla anlaşma durumu?
Sn. Av. Engin OĞUZ Bey,
Vermiş olduğunuz bilgi beni memnun etti, meslek hayatınızda başarılar dilerim.
Teşekkür ederim.