Site projemde yasalara aykırı bir durum var mı?
Merhaba arkadaşlar bir site projem var. Hafif hafif yapmaya başladım ancak bir kaç durumu merak ediyorum.
Sistemi kısaca anlatayim. Siteme üye olmak isteyenlerden 50 TL ücret alınıyor. Ücreti ödeyip kaydolanlar kendi arkadaşlarını referans yoluyla sistemi kaydederlerse 25 TL para alıyorlar (kişi sınırlaması yok istedikleri kadar davet yolluyobiliyorlar kaydolan kişi başına 25 TL alıyorlar). Yani yeni kaydolan birinin ödediği 50 TL nin 25 i o kişiyi davet edene 25 i de bana kalıyor. Arkadaşlarım saadet zinciri olaylarına çok benzemiş dediler biraz düşününce bende öyle düşündüm bu sitemde yasalara aykırı bir olay var mı ilerde başım belaya girer mi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)
Cevap: Site projemde yasalara aykırı bir durum var mı?
Para alışverişlerini belgeli olarak mı yapıyorsunuz? Yani maliyeye kayıtlı mısınız?
Alıntı:
Kefelon rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar bir site projem var. Hafif hafif yapmaya başladım ancak bir kaç durumu merak ediyorum.
Sistemi kısaca anlatayim. Siteme üye olmak isteyenlerden 50 TL ücret alınıyor. Ücreti ödeyip kaydolanlar kendi arkadaşlarını referans yoluyla sistemi kaydederlerse 25 TL para alıyorlar (kişi sınırlaması yok istedikleri kadar davet yolluyobiliyorlar kaydolan kişi başına 25 TL alıyorlar). Yani yeni kaydolan birinin ödediği 50 TL nin 25 i o kişiyi davet edene 25 i de bana kalıyor. Arkadaşlarım saadet zinciri olaylarına çok benzemiş dediler biraz düşününce bende öyle düşündüm bu sitemde yasalara aykırı bir olay var mı ilerde başım belaya girer mi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)
Saadet zincirine benzememiş. Tam olarak saadet zincirini tarif etmişsiniz.
Bu tür sistemlerde başlardaki birkaç kişi kazanırken diğer herkes kaybeder. Bir kapalı sistemde üretim yoksa, oradan gelir elde edilmez. Edilir gibi görünüyorsa piramitlerdeki gibi, bir yanılgıdan ibarettir.
Bu yapmak istediğinizi yapmak bildiğim kadarı ile suç
Üye yapılan bu site ne tür faaliyet yürütmekte, amacı nedir. insanlar buraya üye olmakla ne elde etmektedirler?