Çekişmeli boşanmada karar düzeltme
iyi çalışmalar daha önce de temyiz ile ilgili konu açmıştım kısaca özetlemek gerekirse ihanet üzerine boşanma tazminat ve nafaka davası açmış kazanmıştım dosya temyize gönderilmiş ancak onanmıştı.Karar düzeltmeye başvurdu karşı taraf 28.11.2014 tarihinde dosya yargıtaya ulaşmış şuan incelemede görünüyor sormak istediğim birkaç soru var karar düzeltmede onama kararı bozulurmu birde bugün baktığımda Daire Öncelik Dilekçesi Başvuru Sonucu böyle bir yazı gördüm ne anlama geliyor bu.Yardımcı olursanız sevinirim :alala:alala
Cevap: Çekişmeli boşanmada karar düzeltme
Karar düzeltme yoluyla da bozulan kararlar oluyor nadir de olsa. Öncelik dilekçesi karar düzeltme yoluna başvuran dosyamın aciliyeti var ocakta yemeğim var kabilinden gerekçelerle dosyasına bir an önce bakılıp görülmesi isteminde bulunmasıdır özetle.
Cevap: Çekişmeli boşanmada karar düzeltme
Av. Engin beyin espirili yaklaşımına hayranım. Mahkemede bu derece espirili olamadığı için sanırım burada böyle :-)
Karar düzeltme konusunda şunu ekleyebilirim. Eğer karşı taraf bu itirazı sonucunda yine sonuç değişmez ise para cezası ödemek zorunda kalacaktır itiraz eden taraf.