Facebook üzerinden şantaj, tehtit, cinsel istismar
Öncelikle herkese iyi günler, konuda bilgili kişilerden yardım istiyorum. Gerçekten çok büyük sıkıntı içerisindeyim. Benim için değerli olan bir bayan arkadaşımın konusu bu
şuan arkadaşımın kendisi 19 yaşında 3 yıl önce başlayan şantajlar yüzünden hayatı karardı.
Şahıs, arkadaşıma benzeyen bir fotoğraf atıp (cinsel birliktelik sırasında bi kız) bunu ailesine göstereceğini söylüyor. çıplak fotoğraf atması kaydıyla onu rahat bırakacağını söylüyor. 16 yaşında daha aklı başında olmayan kızda inanıp kabul ediyor. Şantajlar git gide büyüyor. Tehtit ederek insanlarla cinsel birliktelik yaşaması için kızı ikna ediyor. Zamanla bununla yetinmeyip videolar istiyor. Sürekli tehtit ediyor kızı. Kız arkadaşım mesajların çoğunu silmiş bu mesajları bulabilirmiyiz ? karşıdaki kişi fake hesaptan yazıyor ipsinden kim olduğu tespit edilebilir mi ? ve şuan başvursak kızın tüm videolarını intenete atcağından adım gibi eminim, evinden alınana kadar haberi olur mu bu durumdan ? diyelim ki bulundu hiçbirşey yapamadan yakalandı cezası ne olur ? kız tazminat istemiyor. Bu olaylar ailesinden gizli bi şekilde olması lazım çünkü ailesi işin içine karışırsa babasının kontrolden çıkacağını düşünüyor. avukat tutmamız gerekir mi ? bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Şimdiden herkese teşekkürler
Cevap: Facebook üzerinden şantaj, tehtit, cinsel istismar
Çok geçmiş olsun, ne pis iğrenç hastalıklı insanlar var aramızda, avukat tutmanız sizin adınıza iyi olur en azından davayı filan o takip eder resmi yazılar ona gelir bir şekilde ailesinin eline geçme şansı azalır,
Teşekkür ederim hocam, kızın kurtulmasını çok istiyorum. sorduğum bir iki kişi fiziksel bi şiddet olmadan bişey yapamazsın diye karşılık verdi duruma. Umarım sorduğum arkadaşlarım yanılıyordur.
Cinsel suçlarda facebook ip numarası veriyor bildiğim kadarıyla. MEsajlar silinmediyse kanıt olarak gösterebilirsiniz. Silinmişse Facebook mesajların kopyalarını e-mail adresine yolluyor.
Peki videolara tekrar ulaşabilir mi savcılık ? Ve videolardaki kişiler ceza alırmı ?