Spor salonu üyelik sonrası icra davası hk.
Merhaba,
Kuzenim ile birlikte geçtiğimiz yıl 2013 ekim kasım birer ay arayla, Attaş Alarko Holding bünyesinde bulunan Hillside Alkent salonuna 1 yıllık üyelik yaptırdık.
Kuzenim ekim ayında, ben kasım ayında üyelik için sözleşme imzaladım. Sonrasında gerek klubün otopark sorunu, gerek eğitmenlerin dünyaları ben yarattım duruşu gibi gibi birkaç nedenden ötürü, klubü totalde 5 günden fazla kullanmadan üyeliğimi sonlandırmak ve ciddi bir memnuniyetsizlik yaşadığımı kulübe ve satış danışmanına telefon ile bildirdim.
Bu arada kuzenimde bir ay önce kayıt olmasından sebep, benden belki bir 15 gün kullanmış durumda. Kendileriyle sürekli görüşmelerimizde, sözleşme de iptal hakkında herhangi bir iptal maddesi olmamasına rağmen iptal etmeyiz, ödeyeceksiniz bu parayı tavrıyla karşılaştık.
Kuzenim 2 ay bedeli bense üyelik sözleşmesi imzalarken bir aylık bedeli ödemiştim. Sonrasında tabi ki iptal taleplerimizi reddetmelerinden sebep, kartımı kayıp kart diye yeniledim ve mail order sistemiyle tahsil edilen bedel bir daha tahsil edilemedi.
Bu arada kulübe girişler parmak izleri ve özel şifrelerle olmasından sebep, kullanım sürelerimiz de 1 yıllık üyelikler olmasına rağmen yukarıda bahsettiğim günleri geçmediği ispat edilebilir.
Kart iptali ve kulübe gitmeyerek aldığımız bu önlem sonrası Alarko Holding Hillside Müşteri memnuniyet hattından arandım, (bütün telefon konuşmaları zaten kayıt aldındadır.)
Kulübü ziyaret etmeme sebeplerimiz soruldu ve bu telefon konuşmasında da memnuniyetsizliğimi dile getirdim ve üyeliğimi iptal ettirmek istediğimi yine bu telefon konuşmasında kendilerine ilettim.
Kendilerinde bulunan adreslerim ve cep telefon numaralarımın güncel olmasına rağmen, memnuniyet aramasında bu konuyu iletmiş olduğum tarihten sonra ne arandım, ne de soruldum.
Bende zaten kullanmadığım bir zaman diliminin bedelini fazladan ödediğim için üstüne çok düşmedim olayın ve 1 yıldır hiçbir iletişim olmadı tarafımıza.
Asıl olay ise, cuma günü taraflarımıza gönderilen takipte ödeme emirleri.
Öncelikle ödeme emri gönderilme süresi üyelik bitiş tarihinden 1 ay geçtikten sonra oluşu.
Kulübe her ay yapmam gereken ödemeler olmasına rağmen daha erken bir bilgilendirme yapılarak ödemeleri hatırlatmaları gerekmez miydi ?
Kullanımı hiç yapılmamış bu üyeliğin ve iptali defalarca istenmesine rağmen önemsenmeden ve üstelik üyelik tarihi bittikten sonra tarafımıza açılan bu davanın haksız gelir elde etmek olduğuna inanıyorum ne yazık ki.
İtiraz hakkı 1 hafta olmasından dolayı, öncelikle engin tecrübe ve bilgilerinize dayanarak bu konuyu sizlere danışmak istedim.
Yukarıda bahsetmiş olduğum olay da bir haklılık tarafımız olabilir mi ?
Bu konuyu burada sorarak amacım sadece bilgi almak değil, bilgili bir avukat ile konuyu hukuk boyutlarında devam ettirmek olduğundan, konu ile ilgilenmek isteyen Avukatlardan dönüş gelirse kendileri ile çalışmakta istiyorum.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Cevap: Spor salonu üyelik sonrası icra davası hk.
Evvela site üzerinden avukat aramak forum kurallarımıza aykırı.Avukatı kendi çevrenizden edineceksiniz.
Sorunuza gelirsek imzaladığınız sözleşmenin mantığı zaten karşılıklı bağlayıcı olması.
Eğer yaptığınız gibi beğenirsem geleyim beğenmezsem gelmeyeyim şeklinde çalışılsaydı sözleşmeye gerek kalmazdı.
Spor salonları parayı tabiri caizse gelen üyelerden değil gelmeyen üyelerden kazanıyor.Bazı solanlara 10 yıllık üye olup 2-3 sene gidip sonra yıllarca gitmeyen üyeler vardır.Üye olmadan önce bir memnuniyetsizlik durumunda sözleşme iptali hakkında konuşmalı ve yoksa sözleşme iptali maddesi ekletmeliydiniz.
Hukuken atacağınız yanlış adımda avukat masrafı, dava masrafları, inkar tazminatı gibi 1-2 yıllık üyelik parası daha harcama ihtimalinizi hatırlatırım.Öncelikle sözleşmeyi incelemek gerekir daha fazla bir şey yazmak şu aşamada uygun görünmüyor.