Cevap: Anne çocuğu göstermiyor.
Hapis cezası vs. söz konusu değil.Anneye sorsanız da baba kendi gelmedi diyecek(bu tarz durumlarda hiç şaşmaz).İcra yoluyla görmeye gidilebilir.Ancak icra sırasında eşinize, polise mukavemet edip çocuğu vermiyorum diye kanıtlı ispatlı polis tutanağıyla sabit bir durum oluşursa o zaman bir yaptırım söz konusu olabilir.
Cevap: Anne çocuğu göstermiyor.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Hapis cezası vs. söz konusu değil.Anneye sorsanız da baba kendi gelmedi diyecek(bu tarz durumlarda hiç şaşmaz).İcra yoluyla görmeye gidilebilir.Ancak icra sırasında eşinize, polise mukavemet edip çocuğu vermiyorum diye kanıtlı ispatlı polis tutanağıyla sabit bir durum oluşursa o zaman bir yaptırım söz konusu olabilir.
Bilgi için teşekkür ederim.
Şöyle bir yargıtay kararı okudum. Buna göre velayetin nez i davası açabilme hakkı doğmaz mı?
T.C. Y A R G I T A Y 2.HUKUK DAIRESI Y A R G I T A Y _ I L A M I 2000/12847E 2000/13179K
ÖZET: Velayet kendisine verilmeyen ana ya da baba ile velayet hakki sahibi sahsi iliskiyi engellerse bu velayetin degistirilmesi sebebidir.
- - - Updated - - -
Ayrıca icra ve iflas kanunu madde 341 diyor ki;
Madde 341 – (Değişik: 31/5/2005 - 5358/12 md.)
Çocuk teslimi hakkındaki ilâmın veya ara kararının GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEYEN veya yerine getirilmesini engelleyen
kişinin, lehine hüküm verilmiş kimsenin şikâyeti üzerine, altı aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine
başlandıktan sonra ilâmın veya ara kararının gereği yerine getirilirse, kişi tahliye edilir.
Buna göre memura mukavemet etmese dahi anneye hapis cezası kararı çıkartamıyor muyuz?