Müteselsil kefil olarak imzaladığım kredilere karşın aile evime haciz gelirmi?
Herkese selamlar,
Müteselsil kefil sıfatıyla kullandığımız krediler ve yapılandırma kredilerinde, ailemin evine haciz gelebilirmi? Yani ailemle birlikte yaşıyorum evden herşeyden tek varsa eşya haczedebilirler mi?
- Örneğin koltuk salonda da var oturma odasında da, içlerinden birini alabilirler mi?
- Bilgisayar haczedebilirler mi?
- Ev ve evdeki bilgisayar-telefonum- kıyafetlerim hariç hiçbir eşya bana ait olmasa da ailemin yatak odası v.s. dolapları karıştırılıp ziynet eşyaları yada nakit paraları haczedilebilirmi?
Çok vaktinizi almak istemedim, özetle sorumu sordum, aynı şekilde özetle bunlara cevap verebilirseniz müthiş rahatlama olucak bende. En azından karşılaşacağım seneryoyu bilmiş olurum.
Sitede bizlere yardımcı olmaya çalışan tüm Avukatlara saygılar, selamlar, bol kazançlar! :)
Cevap: Müteselsil kefil olarak imzaladığım kredilere karşın aile evime haciz gelirmi?
Ev eşyası sınırlandırıldı bildiğiniz üzere ama dediğiniz gibi birden fazla eşya haczedilebilir ev içinde birden fazla eşya haczedilebilir her odada bir tane olması gerekmiyor. Eşyalar size ait değilse kime ait ise kanıtlayabilecek gibiyse haczedilmez evin para eder şeyler için aranması mümkün.