Cevap: Ders notlarim Çalindi
Kendi rızasıyla paylaştı derse iddia sahibi olarak aksini ispat etmeniz pek mümkün görünmüyor.Böyle bir şeyden nasıl bir sonuç bekliyorsunuz(hırsızlıktan mı yargılansınlar, tazminat mı versinler artık neyse) tam anlayamadım ama hukuken bir şey çıkacak bir durum olarak ben şahsen görmüyorum.Ortada hukuki bir sorundan çok ahlaki bir sorun var.Nezaketen ve saygı kuralları çerçevesinde size ait notların fotokopisini veya fotoğrafını çekmeden önce izin almalılardı.Bu konuda haklısınız.
Cevap: Ders notlarim Çalindi
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Kendi rızasıyla paylaştı derse iddia sahibi olarak aksini ispat etmeniz pek mümkün görünmüyor.Böyle bir şeyden nasıl bir sonuç bekliyorsunuz(hırsızlıktan mı yargılansınlar, tazminat mı versinler artık neyse) tam anlayamadım ama hukuken bir şey çıkacak bir durum olarak ben şahsen görmüyorum.Ortada hukuki bir sorundan çok ahlaki bir sorun var.Nezaketen ve saygı kuralları çerçevesinde size ait notların fotokopisini veya fotoğrafını çekmeden önce izin almalılardı.Bu konuda haklısınız.
Bana notları Melike isimli bir arkadaşından aldığını söyledi madem öyle ver arkadaşının numarasını veya çağır buraya gelsin yüzleşmek istiyorum dedim.Çünkü ben böyle bir insanı tanımıyorum ve o insanın benim notlarıma ulaşabilmesini mümkün görmüyorum o kişiyi tanımıyorum etmiyorum gizlice çantama girip defteri çaldıysa veya ben apartta yokken söz konusu arkadaşının yanına geldiği zaman çaldıysa da hırsızlık olarak görüyorum. Buna karşılık beni o kıza ulaştırmasını istedim veya buraya çağırmasını istedim. Bana şu cevabı verdi "Arkadaşımı itham etmek istemiyorum tamam herşeyi ben üstleniyorum dava açacaksan benim adıma aç" dedi pişkin bir şekilde.