Denetimli Serbestlik ve Adli Sicil
Değerli avukatlar ve avukat adayları;
Sizlere dün başıma gelen talihsiz bir olayı anlatmak ve ardından cevabını bulamadığım birkaç soru sormak istiyorum. Vakit ayırıp yanıtladığınız için şimdiden sizlere çok teşekkür ederim.
Dün akşam polis tarafından yapılan aramada cebimde naylon poşet içerisinde 1,5 gram esrar maddesi bulundu. Şubeye götürüldüm ve hakkımda tutanak tutuldu. Tutanakta daha önce yalnızca bir kez esrar kullandığım, bu konuda pişman olduğum gibi ifadeler yer aldı ve bu tutanağı imzaladıktan sonra serbest bırakıldım. Polis şefi bana bir süre sonra mahkemeden kağıt gönderileceğini ve "yüksek ihtimalle" denetimli serbestliğe sevk edileceğimi söyledi. Şimdi ise izninizle sorularıma gelmek istiyorum:
1-) Şu andan itibaren mahkeme sürecine kadar sicilime bu durum işlenecek mi? Mahkemede nasıl bir ifade vermeliyim?
2-) Denetimli serbestliğe sevk edilmenin dışında nasıl bir karar verilme olasılığı vardır?
3-) Eğer denetimli serbestliğe sevk edilirsem bu süreç ne kadar olacaktır ve denetimli serbestlik sürecinde sicilime bu suç işlenecek midir?
4-) Denetimli serbestlik sürecini başarıyla sonlandırırsam adli sicilim tamamen temizlenecek midir?
5-) Daha önce karşılıksız çek davasından mahkemeye çıktım (dava düştü) ve bu gbt'de gözüktü. Bu kaydın mahkemede bir etkisi olacak mıdır?
5-) Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Bu durum eğitim hayatıma herhangi bir engel teşkil edecek midir?
Tutanakta da belirttiğim gibi bu maddeyle bir ilişkim bulunmamaktadır, daha önce yalnız bir kez denedim ve bu konuda pişman olduğumu hep belirtirim. Değerli vaktinizi ayırıp bana yardımcı olduğunuz için hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Denetimli Serbestlik ve Adli Sicil
1. Denetyimli serbestlik cezası sicile işlenmez, Sicilinin bozulması için hüküm giymen gerekir.
2. Denetimli serbestlikten başka ceza gelmez , İlk dosyan sa o bile gelmiyebilir.
3. Denetimlik serbestliğin süresi 1 yıldır ,Sicile işlenmez ama polis gbt baktıgında görür.
4.Sicilin hiç bozulmadıgı için öyle kalacaktır.
5.bir sorun teşkal etmez merak etme.
Cevap: Denetimli Serbestlik ve Adli Sicil
Yanıtınız için çok teşekkür ederim.