Kredi karti bilgim disinda harcama
Arkadaslar google play adresimi eline geceren tanimadigim biri play adresime kayitli olan kredi kartimla baska bi bilgisayar veya telefon uzerinden hic bir guvenlik sormgulamasi olmadan 1000 tl lik oyun harcamasj yapmis. Ben bunu farkettikden q1 saat sonra bankayla iletisime gecerej karti kapattirdim. Acaba bu parayi odemek zorundamiyim yardimci olursaniz cok sevinriim
Cevap: kredi karti bilgim disinda harcama
Bankaya gidip harcama itiraz dilekçesi vermeniz gerektiğini söylemediler mi kartı iptal ettirdiğinizde?
Evet bu konuda bilgilendirdiler. Ama benin skintim harcamanin direk kredi karti uzerinden degilde google play uzerinden hic bi guvenlik proseduru uygulanmadan bu kadar kolay bi bicimde ip adresi tanimli olmayan bi bilgisayar veya telefon uzerinden islem yapilabiliyor olmasi. Birde bu son 24 saat icindeki harcamalardan 150 tl lik kismindan tuketici sorumludur meselesi nedir ?
- - - Updated - - -
Bir de sonuc gelene kadar bu parayi yatirmali miyim yoksa yatirmasam mi
Alıntı:
baris mise rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar google play adresimi eline geceren tanimadigim biri play adresime kayitli olan kredi kartimla baska bi bilgisayar veya telefon uzerinden hic bir guvenlik sormgulamasi olmadan 1000 tl lik oyun harcamasj yapmis. Ben bunu farkettikden q1 saat sonra bankayla iletisime gecerej karti kapattirdim. Acaba bu parayi odemek zorundamiyim yardimci olursaniz cok sevinriim
oncelikle bankalar kredi kartlarinda calinma vb gibi durumlarda kendilerine haber verilen sureden 24 saat oncesine kadar sorumludurlar ancak bankanin 3d guvenlik gibi calinmada harcamayi zorlastiracak onlemleri musteriler tarafindan kabul edilmediyse banka bunu aleyhinize kullanabilmektedir. Yapilabilecek en uygun durum bankanin harcama itirazlari ve guvenlik birimine faks ve e mail ile durumu formata uygun bir dilekceyle beyan etmek ardindan emniyetin ilgili birimlerine calinma ihbari yapmaktir.
Yarin bankaya harcama itirazini yapacagim. Peki olayi savciliga sonuc geldikten sonrami tasimaliyim
Bence beklemenize gerek yok. Bankaya itiraz dilekçesi, savcılığa da şikayet dilekçesi aynı gün verebilirsiniz.
Bi sorum daha olucak. Bu kisi kredi kartimdan bi oyun harcamasi yapmis. Savciliga gittigimde kullandigi ip veya telefon numarasi uzerinden kimligine ulasilabilicektir sanirim. Banka eger beni suclu bulup parami vermezse nasil bi yol izleyebilirim buradan hareketle
Alıntı:
baris mise rumuzlu üyeden alıntı
Bi sorum daha olucak. Bu kisi kredi kartimdan bi oyun harcamasi yapmis. Savciliga gittigimde kullandigi ip veya telefon numarasi uzerinden kimligine ulasilabilicektir sanirim. Banka eger beni suclu bulup parami vermezse nasil bi yol izleyebilirim buradan hareketle
Kesine yakın ihtimalle banka iade eder zaten. Sadece biraz zaman alabilir. Önemli olan 3D kullanılmış mı. Yani harcama için cep telefonunuza şifre gelmiş ve ve o şifre girilmiş mi. Eğer SMS şifresi kullanıldı ise zatan bankanın bir kabahati yoktur. Sizin telefonunuzu da alabilen bir yakınınız yapmış demektir. Ama şifre olayı yoksa imza da yoksa banka zaten hemen sizin paranızı iade eder ve karşı tarafa ödediği parayı geri alır. Karşı taraftan harcamayı sizin yaptığınızın ispatlanması istenir.
Anladim. Kesinlikle sifre kullanimi yok. Bilgilendirmeniz icin tesekkurler