Ceza temyizden sonramı sicile işler ?
Merhabalar sevgili hukuki.net üyeleri size sormak istediğim kafama takılan bir kaç soru var. Bana 2014 Haziran ayında 2863 no'lu kanuna aykırılıktan kamu davası açıldı 1 yıl 8 ay ceza aldım.Ceza'm ertelendi ve 2 yıl denetim süresi belirlendi ve dosya karşı taraftan temyize gönderildi . 6 ay geçti geçenlerde sicil kaydı aldım arşiv de yok sicilde yok gözüküyor. Sormak istediğim bu cezalar dosya temyizden gelincemi sicilime işlenecek şimdi neden birşey gözükmüyor .Bir de ayriyetten normal devlet memuriyetine veya polis olmama ne kadar engel teşkil eder acaba?
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Cevap: Ceza temyizden sonramı sicile işler ?
Yokmu bir bilen arkadaşlar.Lütfen yardımcı olun.Birde sormak istediğim bir şey daha var.Denetimli serbestlik aldım ama kararda şu bu haklardan yoksun bırakılmıştır ifadesi yok , bu ehliyetime el konulmayacakmı demek.Yani her denetimli serbestlik alanın ehliyetine el konulmuyor dimi ?
İki yıl denetimli serbestlik; iki yıl içinde benzer bir suçtan veya daha yüksek bir ceza gerektiren bir suç işlemeniz halinde ilk aldığınız cezayı da çekeceğiniz anlamına gelir. İki yıl süresince ceza gerektiren bir suç işlemezseniz her şey normale döner. Adli sicilinizde cezanın görülmemesi temyiz safhasının beklenmesinden ötürüdür. Ehliyetinize el konmaz. 2863 sayılı yasa Tabiat ve Kültür Varlıklarının Korunması Hakkında Kanundur. Bu kanuna muhalefetten ötürü alınan cezalar memuriyete girişe engel teşkil eden katalog suçlar kapsamında değildir.
Temyizde onanıp karar kesinleşince sicile işler. Emniyet teşkilatı açısından güvenlik soruşturmasında sorun çıkarabilir diye düşünmekteyim.
erhaba Yargıtaydaki dosyanın zaman aşımı 5 sene mı? benim eşimin 2007 yılının 8.ayı başlayan davası 2009 yılının 7.ayında karara bağlandı ve dosyaya temyize gönderdik.ama Yargıtay'dan daha on beş yirmi gün önce geldi ve tutuklandı. Aradan 6-7 yıl geçti . olay tarihinde 18 yaşındaydı ve ilk ceza evine girişi.3 sene 6 ay tatarı var. bana yardımcı olursanız sevinirim. Karar düzeltme yapılabilir mi
BİRDE babamin denetim serbestligi var di 4 ay kaldi.Simdi baska bi cezasi geldi 18 ay.Alti ayini para cezasina cevirdikten sonra 12 ayi denetimlige giriyo.kalan dort ayla beraber bu yeni denetimligi ayni anda bitirebiliyo mu.yoksa kalan diğer ayi icerde mi geircick.cvp verirseniz sevinirim
Merhab dosutm,
Bende 2. kez alkollü araç kullanmaktan dolayı yakalandm ve hakkmda kamu davası açıldı o davada 1 ay hapis cezasi aldım 500 tl paraya çevrildi
CMK 231 maddesince tekrar bu sucu islemiyecegime dair bir kanaat olusmadıgı için ceza verdi hakm
ilk Yakalandgmda bi ceza acilmadi. ve ben kamu davası acıldıgını vs bilmiyordum
ve benim daha önceden hagb kararı vardı 10 sene ceza almiştim ayrı ayrı 4 sene olmustu. Tam 1 sene vardı zaman asımı için.
Şimdi o mahkemeye yazı yazılarak da infaz edilmesi istendi.
Bu adalet herkese karşı ayrı ayrımı işliyor. Size nasil denetmli serbestlik verlidi ve cezanız ertelendi.
Aynı zmanda sizin kararınız emsal karar değilmidir? Bu karar ile birşeyler yapamazmym.
Avukatm sadce temyiz hakkmz oldugunu o cezayı yatıcagmı soledı alkolden bukadar ceza yatacak tek vatandas sanırm ben olucam
Durumum cok skntılı değerli arkadasım ve değerli avukat arkdaslarm bir cevap bilgi verirlerse cok ama cok sevinirim