Cevap: Maaşa Haciz Hakkında?
Kimi bankalar bakiye ve kullanılabilir bakiyeyi gösterirken destek hesabı da katıyor. Örneğin hesabınızda 10 lira varsa ve destek krediniz 500 lira ise, hesapta 510 lira var gibi gösteriyor. Böyle bir durum varsa, kredili hesap bloke edilmiş olabilir.
Bu açıdan da değerlendirir misiniz?
İnternet bankacılığında bahsettiğim hesabın adı vadesiz tl hesabı olarak görünüyor. Kredi hesabı var fakat bankanın ek gösterdiği 500 TL'yi yatırarak o +500 TL yi istemediğimizi de belirttik. Asıl sorunum bu durumda annemin bütün maaşına el koymuş oldular. Bu durum yasal mı? Fakat esas sebebi yarın bankaya giderek öğreneceğimizi de hatırlatırım.
Maaş hesabının tamamına haciz konamaz. Maaş hesabı olarak görünmüyor olabilir belki.
annenizin maas hesabında artı para olarak tabir edilen hesap tanımlı ise o artık maaş hesabı değil kredili mevduat hesabı olarak tabir edilebilir. bu durumdan kurtulmak için o artı para hesabınızı iptal etmenz gereklidir. işte o zaman maaş hesabı olarak kabul gorecek ve bloke konulamayacaktır. tabi bu kpnuyu takip etmenz gerekir yalnz oncelik. o artı para kısmını iptal ettirmekle başlar.sonra blokeyi koyan icra dairesine itirazla devam eder.
+ para kısmını ben zaten görmüştüm, annem farkında olmadan 130 lira bile harcamıştı :) Fakat bankaya gidip 130 lirayı da ekleyerek o hesabın kapatılmasını istedik ve kapattık. Durum neyi gösteriyor bilmiyorum dostlar, sadece bloke kaldırılmazsa annemi de işten çıkaracağım yoksa kadın çalışıyor ama parasını alamayacak bu durumlarda. Allah kimseyi borçlu yapmasın. Yardımcı olanlara çok teşekkür ediyorum.