Cevap: Maaş Blokesi ( 4'te 3'ü)
Otomatik ödeme talimatınız var muhtemelen. Ancak dediğiniz gibi bir iki ay o para elinize geçerse yapılandırdığınız kredi kartı ödemeleri ve kredinizin taksitleri ödenmemiş olacak, oradan da icralık olacaksınız. Yeni bir moda girerek harcamalarınızı sonuna kadar kısın, kredi kartlarını kırıp atın, sadece ödemelerini yapın. Kesinlikle kredi kartı kullanmayın. Sıkıştığınız yerde eşten dosttan borç bulun veya ihtiyaçları erteleyin / göz ardı edin. Bankalar ancak ödemelerinizi düzgün yaparsanız dostturlar.
alacagınız maaşı bankanıza yatrmamk niyetindesiniz sanırım bunun için çeşitli yöntemler var.ama sonra işte o sanrasi dipsiz bir kuyu oluyor.en legal olanı tayin isteyip maaş bankanızın değişmesini sağlamaktir.
verilen cevaplar ne kadan ilgisiz ve bilgisizce verilmiş :D arkadaşım o kart muhtemelen (bloke konulan) maaş kartın ve kanunun bilmemkaçıncı maddesine göre maaşın olduğunu iddia ettiğin tutara kimse bloke koyamaz, bankaya ihtar mektubu çek, ihtarnamen elinde olsun banka muhtemelen cevap vermeyecek o ihtarı al bi avukata götür hemen haciz başlattır bankaya başıma geldi o yüzden diyorum :D
Alıntı:
ßeßetto rumuzlu üyeden alıntı
verilen cevaplar ne kadan ilgisiz ve bilgisizce verilmiş :D arkadaşım o kart muhtemelen (bloke konulan) maaş kartın ve kanunun bilmemkaçıncı maddesine göre maaşın olduğunu iddia ettiğin tutara kimse bloke koyamaz, bankaya ihtar mektubu çek, ihtarnamen elinde olsun banka muhtemelen cevap vermeyecek o ihtarı al bi avukata götür hemen haciz başlattır bankaya başıma geldi o yüzden diyorum :D
Ne desem bilemedim :)
keşke soruyu okuyup cevaplasaydınız...
Alıntı:
İşte tam olarak bu kadan ilgisiz ce ve bilgisizce cevap verilebiliyor bazen .
1200Tl geri ödemesi olan krediyi veren maaş alınan banka , otomatik ödeme talimatı almadan o krediyi kullandırmaz zaten. Otomatik olarak kesilmesine de bloke denmez, kredi borcu tahsilatı olur.
Aynı şekilde kredi kartı için de asgari tutar otomatik ödeme talimatı varsa, onu da zamanı geldiğinde keser. Bu da bloke etmek değildir. Yapılan sözleşmeye göre borcun tahsil edilmesidir.
Kredi ve kart borçları ödeme tarihleri maaşın hesaba girmesinden önceki bir tarihse, maaş hesaba düştüğü anda mevcut güncel borçlar kesilir, hesaba yatan tutar toplamda 1501 TL ise, gecikmiş 1250TL kredi aylık ödemesi varsa, gecikmiş 250Tl kredi kartı ödemesi varsa, 1250+250TL tahsil edilir hesaba para düştüğü anda , sonrasında da 1 TL kalır. Bu yapılanda da bir hukuksuzluk yoktur.
Alıntı:
sayın bebeto size hayranım keske soruyu daha dikkatli okusaydiniz. ayrica siz değilmiydiniz 7 sene once açılan bir konuya cevap yazan. ve hç bir memurun maasınn 800 tl olmadıgını iddia eden. buralardan anlasılıyorki. siz soruları doğru düzgün okumadan cevap yazıyorsunuz. :-)
esenlikler dilerim
Saolun ama hiç bişi anlamadım arkadaşlar. Bu kredileri kullanırken maaşım 1800 civarıydı. Bildiğim kadarıyla masşımın yüzde 70 ine kadar kullanabilıom kredi. Ve birinin aylık ödemesi 950 diğeri 300 tl. Bu paraya takla attırıp geri kredi olarak yatırmak istıorum. Ya da bu ayki kredimi hiç ödemeyip her ay faiziyle diğer ay geriden gelip ödemek istıorum. Eğer bu maaşın bir gün önceden kesilmesine karşı bi hakkım varsa bunu ve gideceğim yolu bilmek istıorum.
Maaş ödeme tarihiniz ne, kredi taksitlerinizin ödenme tarihi ne? Her ayın kaçında oluyor bu ödemeler?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Maaş ödeme tarihiniz ne, kredi taksitlerinizin ödenme tarihi ne? Her ayın kaçında oluyor bu ödemeler?
Maaş tarihim ve kredi ödeme tarihim her ayın 15i. Gece maaşım yatınca 1970 maaş gözüküyor ama kullanılabilir bakiye 400 civar bişi yazıo