sgk hatalı emeklilik işlemi
merhaba, benim babam 1957 doğumlu ve 1994 yılda bağkura giriş yaptı 2001 yılına kadar primlerini ödedi, 2001 den sonra primlerini ödeyemedi.2008 yılında cıkan yasayla 2008 ile 2001 arası durduruldu, ssk dan 1207 günü var. esas maduriyetimize gelirsem emeklilik için sgk il müdürlüğüne başvura bulunduk bize söylenen 24000 prim borcu ve 20 ay askerliği satın aldığınızda babanız emekli olacak dendi ve dilekçe verildi dilekçeyi halkbanka götürmem söylendi bizde denileni yaptık ve halk banka dilekçeyi verdik, banka 2 gün sonra bizi arayarak emeklilik krediniz onayladı ve dekontlarınızı alıp skg il müdürlüğüne vermemiz söylendi. ben de bugün SGK ya dekontları vermeye gittim oradaki memur bana hatalı işlem yapılmış dendi ve 28000 tl daha borç çıkarıldı ve aralık 2015 te emekli ocağı söylendi. Şimdi ben ne yapmalıyım yarın bankaya gitsem krediyi iptal edilir mi çok teşekkürler...
Cevap: sgk hatalı emeklilik işlemi lütfen yardımcı olur musunuz?
Kredi onaylansada kullanmadığınız için iptal edilebilir. Babanızın tam olarak giriş çıkış tarihlerini bilmediğim için emeklilikle ilgili hesaplama nasıl yapıldı tam bilemeyiz. Sanıyorum 2008 yılından sonrada bağkur hizmetleri var. O yüzden aşağıdaki tabloyu gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Borçları ile ilgili olarakta yapılandırmadan faydalanmanızı tavsiye ederim.
Bağkur’lu için 01.10.199 tarihi itibari ile
Prim Ödemeleri Gereken Süre Emekli Olacakları Yaş
Erkeklerin 15 yılı tamamlamasına kalan süre Erkek erkek
2 yıl ve daha az 15 55
2 yıldan fazla -6 yıl ve daha az 15 56
6 yıldan fazla -10 yıl ve daha az 15 57
10 yıldan fazla 15 58
Cevap: sgk hatalı emeklilik işlemi lütfen yardımcı olur musunuz?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Kredi onaylansada kullanmadığınız için iptal edilebilir. Babanızın tam olarak giriş çıkış tarihlerini bilmediğim için emeklilikle ilgili hesaplama nasıl yapıldı tam bilemeyiz. Sanıyorum 2008 yılından sonrada bağkur hizmetleri var. O yüzden aşağıdaki tabloyu gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Borçları ile ilgili olarakta yapılandırmadan faydalanmanızı tavsiye ederim.
Bağkur’lu için 01.10.199 tarihi itibari ile
Prim Ödemeleri Gereken Süre Emekli Olacakları Yaş
Erkeklerin 15 yılı tamamlamasına kalan süre Erkek erkek
2 yıl ve daha az 15 55
2 yıldan fazla -6 yıl ve daha az 15 56
6 yıldan fazla -10 yıl ve daha az 15 57
10 yıldan fazla 15 58
kredi onayladı ama dekontları sgk bizden aldı ve az önce sgk hizmet sorgulamadan baktım sağlıktan yararlanıyor gözüküyor yani sgk krediyi kullanmış mı oluyor bu durumda iptal edilir mi kredi ?