Asfalt Katılım Payı ( Yeni Alınan Eve Eski Tarihli Tebliğ )
Arkadaşlar merhaba
2013 Yılında sıfır olarak satın aldığım ev için 2012 yılına dökülen asfaltın parası isteniyor ve tam 1385TL. Mahkemeye vermeyi düşünüyorum. Bu şekilde mahkeme veren veya kazanan oldu mu acaba? Benim bu mahkemeyi kazanma şansım nedir?
Cevap: Asfalt Katılım Payı ( Yeni Alınan Eve Eski Tarihli Tebliğ )
Asfalt parasının alınmasına mı itirazınız yoksa siz evi almadan önceye ait olmasına mı?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Asfalt parasının alınmasına mı itirazınız yoksa siz evi almadan önceye ait olmasına mı?
ben evi almadan önce olmasına itiraz etmeyi düşünüyorum çünkü asfalt parasına itiraz edenler zaten mahkemeyi kaybetmiş
yardımcı olacak kimse yok mu arkadaşlar
kimseden cevap gelmedi ama ben yinede mahkemeye verdim bakalım ne çıkacak
Bende ayni durumdayim. Ev aldigimda asfalt atilmisti ancak sonra kaldirim yapildi.bir de benim evin adresi sokak olarak geciyor. Cadde ismi degil ama para istiyolar
Alıntı:
ercan_wrc rumuzlu üyeden alıntı
kimseden cevap gelmedi ama ben yinede mahkemeye verdim bakalım ne çıkacak
Hayırlısı olsun sizin için. Ben de aynı durumdayım. Merak ettiğim nasıl bir yol izlediniz dava açarken. Bu konuya yabancı biri olduğum için sizden yardım almam faydalı olacaktır.
Forumda arama yaparken sizin mesajınızı gördüm.Benzer bir durum benim için de geçerli. 2014'te satın aldığım evin 2012 yılına ait asfalt vergisini 2015 ocak ayında tebliğ ettikleri için benden talep ediyorlar. Sizin mesajınızda yardımcı olabilen çıkmamış ama siz ne yaptınız, hukuki olarak bir yerlere başvurdunuz mu?
Selamlar,
Aynı durum benimde başıma geldi. Asfalt 2009'da yapılmış. 2013'te satın aldığım eve 2014'te Tapu şerhi konulmuş. 2014'te eski sahibine tebliğ yapılmış. Satış esnasında herhangi bir borç devri olmadı. Belediyede borç eski sahibinin üstüne gözükmesine rağmen siz ödeyeceksiniz diyorlar. Hangi mahkemeye başvurmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
Şu 2 sitede birşeyler yazıyor ama nereye başvurmamız gerektiğini bilemedim.
http://www.flasgazetesi.com.tr/yazar...bilir_mi_.html
http://www.hurriyet.com.tr/asfalt-ka...gidin-21202152