Tazminat davasi acmali miyim?
Merhaba degerli avukat kardeslerim. Ben buyuk bi iletisim sirketinin call center bolumunde 2 yil sure ile calistim. Bir cagrida misteri tam telefonu kapatirken kufretti. Benimde agzimdan bir hakaret cumlesi cikti ancak musteri kapatmak uzere gelisen bir olay oldugu icin duymadi dedigimi. Herhangi bir sikayet durumu soz konusu degilken ben bu durumdan rahatsiz olup yoneticime boyle bi olay yasandigini belirttim. Yoneticimde sagolsun hemen insan kaynaklarina bildirdi ve bana yazili uyari vermek istediler bende kabul etmeyio imzalamadim. 3 sahit huzurunda bana okudular metni yazili uyari verilmis oldu denildi. Ardindan 2 gun sonra isime tek tarafli son verdiler. Cikis kagidinida imzalamadim. Boyle bi durumda haklarim nedir acaba. Yardimci olabilir misiniz? Tesekkurler
Cevap: tazminat davasi acmali miyim?
Anlasilan bu konuda fikri olan yok :(
İşe iade davası veya ihbar ve kıdem tazminatlarınız için iş mahkemesinde dava açma hakkınız var.
Hakli cikar miyim peki. Yani bu durumda yasal olarak tazminatimi almam gerekir miydi? Bos yere dava acip kaybedersem bide kayip yasamis olmayayim.
Alıntı:
ozcan2134 rumuzlu üyeden alıntı
Hakli cikar miyim peki. Yani bu durumda yasal olarak tazminatimi almam gerekir miydi? Bos yere dava acip kaybedersem bide kayip yasamis olmayayim.
O yazılı uyarıyı alıp, böyle bir olay olmamıştır, kabul etmiyorum yazıp imzalama , kendinizi kurtarma şansınız varken, o şansı kendi elinizle tepmiş ve olayı şahitler huzurunda yüzünüze karşı okuyarak kayıt altına almalarını sağlamış durumdasınız, bana sorarsanız şansınız yok, ama gene de siz bilirsiniz.