Tapuyu Geçici olarak Başkasının Üzerine Yapma
Bazı borçlarımdan dolayı bir tanıdğımın üzerine 10 yıllık ev kredisi çekip borçları kapatacağım.Kredi tutarlarını ben ödeyeceğim.
Doğal olarak ev onun üzerine geçecek.
İlerde sıkıntı yaşamam için kendisiyle arasında ne gibi birevrak hazırlamam gerekirki evi sıkıntısız üzerime geri alabileyim?
Cevap: Tapuyu Geçici olarak Başkasının Üzerine Yapma
Galiba bu gibi durumlarda karşı tarafın vicdanına kalıyor .
Anlamadığım nokta çekilen para ile ev alınacaksa , borçları nasıl ödeyeceksiniz?
Anlaşıldığı kadarı ile kendinize ait evi arkadaşınıza konut kredisi kullandırarak satacak, fakat kredi taksitlerini siz ödeyeceksiniz. Bu yapılabilir elbette. Önlem olarak şunu yapabilirsiniz. Kredi kullanıldıktan sonra aynı evi bir yakınınız üzerine devir ettirebilirsiniz. arkadaşınız bunu kabul eder mi bilmiyorum. Fakat kredi taksitlerinde bir aksama olursa ne olacak? Elbette ev zaten bankaya ipotekli. Fakat böyle bir olumsuzluk yaşanması halinde arkadaşınızın kredibilitesi bozulacak, ipoteğin borcu karşılamadığı durumda arkadaşınızın mal varlığına rücu edilecek. v.s., v.s. Bu konuları arkadaşınız ile enine boyuna konuşmalısınız. Böyle bir şey yapacağınıza mevcut evinizi satarak borçlarınızı kapatmanız, satıştan kalan bakiye ile bir miktar kredi çekerek yeni ev almanız, böylece bütün risk ve sorumluluğu siz üstlenseniz daha mantıklı olmaz mı? Cehenneme giden yolların iyi niyet taşları ile döşeli olduğunu her zaman akılda tutmak faydalıdır.
Alıntı:
ismail kılaz rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşıldığı kadarı ile kendinize ait evi arkadaşınıza konut kredisi kullandırarak satacak, fakat kredi taksitlerini siz ödeyeceksiniz. Bu yapılabilir elbette. Önlem olarak şunu yapabilirsiniz. Kredi kullanıldıktan sonra aynı evi bir yakınınız üzerine devir ettirebilirsiniz. arkadaşınız bunu kabul eder mi bilmiyorum. Fakat kredi taksitlerinde bir aksama olursa ne olacak? Elbette ev zaten bankaya ipotekli. Fakat böyle bir olumsuzluk yaşanması halinde arkadaşınızın kredibilitesi bozulacak, ipoteğin borcu karşılamadığı durumda arkadaşınızın mal varlığına rücu edilecek. v.s., v.s. Bu konuları arkadaşınız ile enine boyuna konuşmalısınız. Böyle bir şey yapacağınıza mevcut evinizi satarak borçlarınızı kapatmanız, satıştan kalan bakiye ile bir miktar kredi çekerek yeni ev almanız, böylece bütün risk ve sorumluluğu siz üstlenseniz daha mantıklı olmaz mı? Cehenneme giden yolların iyi niyet taşları ile döşeli olduğunu her zaman akılda tutmak faydalıdır.
Tabii ki sonuna kadar ödenecek. Kaldı ki 1600 tl'Lik taksidin 500 tl'si kendisine ait paradan o da aldı.
Peki her iki tarafıda koruma altına alacak ne yapılabilinir? Ayrıntılı cevaplarsanız memnun olurum.
Alıntı:
winpeace rumuzlu üyeden alıntı
Peki her iki tarafıda koruma altına alacak ne yapılabilinir? Ayrıntılı cevaplarsanız memnun olurum.
Bahsettiğiniz türde bir işlemi yapabileceğiniz kişi güvendiğiniz biri olmalı, haklısınız kimin başına ne zaman ne geleceği bilinmez, tedbirli olmak gerek. Ancak sonuçta ev onun üzerine olacak, satış yapacaksınız, resmi olarak borçlu olan da o olacak, canı sıkıldığında, sizinle arası bozulduğunda, tepesi attığında, ihtiyaç duyduğunda, sahip olduğu evi satmasını , yada sizden kira talep etmesini engelleyebilecek bir çözüm bulabileceğinizi sanmıyorum.
Güvenmiyorsanız yapmayın o işi, bana sorarsanız güveniyorsanız bile yapmayın.